Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση με τίτλο "Ορίζοντες" του Ηλία Αηδονίδη στο βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» στην Πάτρα

Έκθεση με τίτλο "Ορίζοντες" το...

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις αρχές Σεπτεμβρίου

Το βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» και η Γκαλερί Cube συνεχίζουν τη συνεργασία τους παρουσιάζοντας μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στο χώρο του βιβλιοπωλείου (στην οδό Κολοκοτρώνη 34 στην Πάτρα), έργα του ζωγράφου Ηλία Αηδονίδη από τη θεματική ενότητα  με τίτλο «Ορίζοντες».

Ο Ηλίας Αηδονίδης στους «Ορίζοντες» παρουσιάζει μια σειρά από υδατογραφίες μικρών και μεγάλων διαστάσεων, που έγιναν την περίοδο 2010-2011 και περιλαμβάνουν εικόνες «οριζόντων» που μπορεί κανείς να αντικρύσει στο αστικό τοπίο.

Όπως λέει ο ίδιος: «Το θέμα λειτουργεί σαν αφορμή μελέτης του φωτός, όπως αυτό διατρέχει και χρωματίζει τις κορυφογραμμές της πυκνής αστικής δόμησης, αντανακλά στο νερό της θάλασσας, αναδεικνύει τους όγκους των στοιχείων ή διαχέεται στο χώρο...».

Η πρωτότυπη συνεργασία ανάμεσα στο βιβλιοπωλείο και την γκαλερί θα συνεχιστεί όλη την επόμενη περίοδο με παρουσιάσεις έργων πατρινών καλλιτεχνών, κοινές εκδηλώσεις και δράσεις που θα συνδυάζουν τους χώρους των εκδόσεων και των εικαστικών, με σταθερό άξονα τους δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα.

Λίγα λόγια για το ζωγράφο

Ο Ηλίας Αηδονίδης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι επίσης, πτυχιούχος Μαθηματικός. Διδάσκει Εικαστικά και Σχέδιο στη Δημόσια Εκπαίδευση και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων. Παράλληλα ασχολείται με την Αγιογραφία.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από ατομικές εκθέσεις στο Δροσερικό (2001), στο Πολύεδρο (2003), στον Παλίσσανδρο και στην Γκαλερί Cube (2011).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture