Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Το λέιζερ που σκοτώνει τους μύκητες

Το λέιζερ που σκοτώνει τους μύκητες

Η σύγχρονη τεχνολογία κατά της ονυχομυκητίασης που έχει έξαρση το καλοκαίρι.

Η σύγχρονη τεχνολογία είναι ο νέος μας σύμμαχος στη μάχη κατά της ονυχομυκητίασης που έχει έξαρση το καλοκαίρι. Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα εξηγεί πώς.

Μήπως τα νύχια σας έχουν… παχύνει ή αλλάξει χρώμα; Έχουν λευκά στίγμα, κιτρινωπή όψη και σπάνε εύκολα; Οι μύκητες στα νύχια, κατάσταση γνωστή ως ονυχομυκητίαση, είναι η πιο συχνή πάθηση που εμφανίζεται σε αυτά. Παρουσιάζεται περισσότερο στους άντρες και τη συναντάμε πιο συχνά στους ενήλικες παρά στα παιδιά, ενώ συνήθως συνυπάρχει και με μύκητες στα χέρια ή τα πόδια.

Οι παράγοντες που ευνοούν την ονυχομυκητίαση είναι μικροοργανισμοί που προσβάλουν όλα τα μέρη του νυχιού οδηγώντας τα ακόμα και σε παραμόρφωση. Η εφίδρωση, το υγρό περιβάλλον και οι κακές συνθήκες υγιεινής ευνοούν την εμφάνιση της ονυχομυκητίασης, ενώ τα συμπτώματα που παρουσιάζει κανείς εκτός από την κλινική εικόνα μπορεί να είναι ακόμα και πόνος.

Η θεραπεία με λέιζερ

Με ποιο τρόπο όμως θα αντιμετωπίσουμε τους μύκητες στα νύχια; Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine εξηγεί: «Η κλασική θεραπεία της ονυχομυκητίασης γίνεται με χορήγηση αγωγής από το στόμα συνδυαστικά με ή χωρίς εφαρμογή φαρμακευτικών σκευασμάτων τοπικά.

Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα καθώς μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες. Αντίθετα, η καινούρια θεραπεία της ονυχομυκητίασης στην Cosmetic Derma Medicine γίνεται με λέιζερ Nd-Yag γρήγορα και αποτελεσματικά μέσα σε 15’-20’ η συνεδρία. Το φως του λέιζερ είναι μυκητοκτόνο και οδηγεί στην εκρίζωση του μύκητα χωρίς φάρμακα και απολύτως ανώδυνα.

Η θεραπεία δεν προκαλεί βλάβες στο νύχι και τους γύρω ιστούς και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1-3 συνεδρίες».



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being