Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εργαστήρι animation για εφήβους, του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εργαστήρι an...

Η όλη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, είχε την υποστήριξη της Κοινο_Τοπίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, το γραφείο διανομής «Νεανικό Πλάνο» και την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (www.koinotopia.gr) διοργάνωσαν διήμερο εργαστήρι 3D animation με την τεχνική stop motion (κινηματική παραστασεογραφία) με θέματα από τους μύθους του Αισώπου για νέους ηλικίας από 14 έως 16 ετών.

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου στην αίθουσα σεμιναρίων του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, από τις 17.00 έως 20.30 και είχε συνολική διάρκεια 7 ώρες.

Μέσα από το εργαστήρι οι νέοι που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν το λόγο με την εικόνα και το πρώιμο οπτικό τέχνασμα. Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και στέφθηκε με επιτυχία, καθώς είχε και το δημιουργικό αποτέλεσμα της παραγωγής της ταινίας μικρού μήκους Ύδατα της Στυγός διάρκειας 6 λεπτών. Βασισμένη στο γνωστό ομώνυμο μύθο η ταινία μιλάει αρχικά για τη μεγάλη σημασία του νερού.

Μάλιστα, τονίζεται πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν δώσει τόσες πολλές και θεραπευτικές ιδιότητες σε αυτό το στοιχείο της φύσης ώστε στη συγκεκριμένη τοποθεσία υπήρχε τρεχούμενο αθάνατο νερό. Η ταινία κάνει αναφορά και στη Θέτιδα που βάπτισε το γιο της, Αχιλλέα, στα νερά της πηγής για να τον κάνει αθάνατο! όμως, επειδή εκείνη την ώρα τον κρατούσε από τη φτέρνα παρέμεινε ευάλωτος. Το μοιραίο χτύπημα στην Αχίλλειο πτέρνα ήλθε από τον Πάρη στη μάχη της Τροίας...

Την 23η Ιουλίου και στο πλαίσιο των προβολών της εβδομάδας Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου (18-23 Ιουλίου) του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάστηκε η παραγωγή του εργαστηρίου στο κοινό της Πάτρας και προκάλεσε θετικά σχόλια από όσους την παρακολούθησαν.

Τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν και δήλωσαν ευχαριστημένα από την εμπειρία αυτή είναι: Λιτζερίνος Δημήτρης, Αμπαρτζάκη Άρτεμις, Αχιλλεόπουλος Γιώργος, Καλλέ Μυρσίνη, Παναγιωτοπούλου Ιωάννα, Μπίρμπα Ηρώ, Πετροπούλου Μαρία-Βασιλική, Λουκάκης Μανώλης, Ματσαχός Άγγελος, Κουτρόπουλος Δημήτρης, Κουτροπούλου Νίκη, Μακρής Νίκος, Αθανασόπουλος Κυριάκος, Παπαδοπούλου Μελίνα, Μουλίνος Δημήτρης, Βανταράκης Ορφέας, Γραβάνη Μαρία.

Το εργαστήρι έγινε με την εκπαιδευτική επιμέλεια και κατάρτιση του Κώστα Κατράκη και την οργανωτική ευθύνη του εκπαιδευτικού Φιλολόγου και στελέχους της Κοινο_Τοπίας Γιώργου Σπηλιόπουλου.

*Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η τελευταία ταινία που προβλήθηκε στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος ήταν την περασμένη Τετάρτη 23 Ιουλίου το βράδυ το αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα «Κλέφτης ποδηλάτων» που συγκίνησε τους Πατρινούς σινεφίλ.

Οι φωτό είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture