Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κενή η πρώτη σειρά καθισμάτων στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου

Κενή η πρώτη σειρά καθισμάτων στο Αρχαίο...

Απόψε με την παράσταση "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" με την Κ. Δανδουλάκη η έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας

Το Επετειακό 33ο Φεστιβάλ Πάτρας 2014 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, που ως γνωστό θα είναι αφιερωμένο στον εκλιπόντα ιδρυτή του, Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο, ξεκινά τον καλοκαιρινό κύκλο εκδηλώσεων του στον υπέροχο χώρο του Αρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών σήμερα Παρασκευή 1η Αυγούστου στις 21.30 το βράδυ, με την επιτυχία του περασμένου χειμώνα, στην Αθήνα «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» με πρωταγωνίστρια την αγαπητή ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της φετινής Επετειακής διοργάνωσης,  η πρώτη σειρά στο Ρωμαικό Ωδείο θα παραμείνει Κενή στην μνήμη του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου, ιδρυτή και δημιουργού του φεστιβάλ το 1981.

Απόψε πριν το ξεκίνημα της παράστασης της Κάτιας Δανδουλάκη που αναμένεται με ενδιαφέρον από το Πατρινό θεατρόφιλο κοινό και ήδη έχουν προπωληθεί περισσότερα πολλά εισιτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα υπάρξει μία αναφορά – μικρό αφιέρωμα στον αείμνηστο Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο, από τον γιο του, πολιτιστικό σύμβουλο του Φεστιβάλ Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο και τους εθελοντές που θα βοηθήσουν στην ταξιθεσία και άλλα θέματα, σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το κανονικό – βασικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο θα γίνει πάντως στις 18 Αυγούστου 2014, στην επίσημη πρεμιέρα που έχει οριστεί να γίνει με τους «Βατράχους» του Εθνικού Θεάτρου.

Το "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60 στο Παρίσι. Έκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η θεατρική διασκευή είναι των πολυγραφότατων Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, ενός συγγραφικού διδύμου που μας έχει χαρίσει πολλές θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες (Safe Sex).

Τα σχόλια που συνοδεύουν την παράσταση της εκλεκτής ηθοποιού και επικεφαλής του θιάσου Κάτιας Δανδουλάκη, με την σαραντάχρονη και πλέον διαδρομή, είναι ιδιαίτερα θερμά. Το σάιτ kulturosupa.gr έκανε λόγο για μία αξιοπρεπέστατη παράσταση της Δανδουλάκη, η οποία παρουσιάστηκε όλη την περασμένη χειμερινή σαιζόν στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη στην Αγίου Μελετίου, στην Αθήνα.

«Μερικές παραστάσεις δεν είναι τυχαίες. Κάποιοι εμπορικοί θίασοι δεν είναι συμπτωματικοί και η εισπρακτική επιτυχία που κουβαλάνε πριν έρθουν στα μέρη μας δεν είναι συγκυριακή. Μια τέτοια περίπτωση είναι η παράσταση του θιάσου της Κάτιας Δανδουλάκη “Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε” και αυτό σημαίνει, πλούσια παραγωγή, καλογραμμένο κείμενο – και διασκευή- και καλές γενικώς ερμηνείες».

Οι κριτικές μιλούν για μία διαφορετική αστυνομική κωμωδία με μία μεγάλη ανατροπή στο φινάλε και πολύ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς και προσεγμένα σκηνικά και κοστούμια.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Κάτια Δανδουλάκη που την φετινή τηλεοπτική περίοδο την είδαμε και σε ένα κωμικό ρόλο, στην σειρά του καναλιού Mega «Το σπίτι της Έμμας» μαζί με τον Γιάννη Μπέζο, αγαπά πολύ την Πάτρα και η τελευταία φορά που είχε παίξει στο Αρχαίο Ωδείο ήταν πριν από 2 χρόνια, ξεκινώντας μάλιστα από την Αχαική πρωτεύουσα την καλοκαιρινή της περιοδεία, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, με την επίσης μεγάλη θεατρική επιτυχία «Να ζει κανείς ή να μη ζει», από το γνωστό έργο του Μελ Μπρουκς  που τόσο δεξιοτεχνικά διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν  ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας.

Επίσης πολλοί θεατρόφιλοι θυμούνται την Κάτια Δανδουλάκη και από τον ρόλο της Αριστοφανικής Λυσιστράτης με το Εθνικό Θέατρο που επίσης είχε παιχθεί στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας πριν από 17 χρόνια, στο πλαίσιο και πάλι του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Να επισημάνουμε ότι στην φετινή παράσταση της Κάτιας Δανδουλάκη που το κοινό τόσο πολύ αγάπησε μέσα από τον ρόλο της Μάρμως στο παλιό σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης «Πανθέοι», που επισκέπτεται την Πάτρα, υπάρχουν και μία, δύο αλλαγές στη διανομή σε σχέση με την παράσταση του χειμώνα.

Την θέση του Πατρινού στην καταγωγή ηθοποιού Αλέξανδρου Αντωνόπουλου έχει πάρει ο Θάνος Καληώρας ενώ στην καλοκαιρινή περιοδεία του «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» δεν συμμετέχει και ο Παντελής Καναράκης.

Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει, της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει.

Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Πρόδρομος Τοσουνίδης) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Χαλκιάς, Θάνος Καληώρας, Tζόυς Ευείδη, Ελένη Κρίτα και ο Πρόδρομος Τοσουνίδης.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος €20

Παιδικό, Μαθητικό, Φοιτητικό, Πολύτεκνοι, Συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, Άνεργοι €15.

Ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.

Εισιτήρια προπωλούνται στα εξής σημεία:

-Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της παράστασης, ώρες 6:30-10μμ, 2610 223587

-Στα Γραφεία του Φεστιβάλ Πάτρας στο Σπίτι του Πολίτη, 25ης Μαρτίου 104 (πίσω από το ναό της Παντάνασσας), 2610 243039, 6977347098.

-Στο κατάστημα DUR Αγίου Νικολάου & Μαιζώνος, 2610 279745

-Στο κατάστημα ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396

-Στο κατάστημα MUSIC STATION Ρήγα Φεραίου 34, 2610 222411

-Στο κατάστημα DISCOVER Πατρέως 30, 2610 624916.

-Στο So Easy Αγ. Ανδρέου 71 & Βλασσοπούλου - Α' Όροφος, 2610 220583.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture