Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το βράδυ έρχονται καλά νέα από τον οίκο Moody's

Το βράδυ έρχονται καλά νέα από τον οίκο Moody's

Ανακοινώνει την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ελλάδας

Στις 23:00 απόψε, Παρασκευή, θα ανακοινωθεί από τον οίκο Moody's η νέα πιστοληπτική διαβάθμιση της Ελλάδας, με τις συγκλίνουσες πληροφορίες να κάνουν λόγο για θετική αξιολόγηση.

Η Ελλάδα αξιολογείται σήμερα με «Caa3» από την Moody's, εννέα βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική κατηγορία (investment grade). Η αξιολόγηση της Moody's για το Ελληνικό Δημόσιο υπολείπεται κατά 3 βαθμίδες αυτής της Standard & Poor΄s και κατά 4 βαθμίδες της Fitch. 

Κατά πληροφορίες οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης Moody's που βρέθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες στην Αθήνα ενημερώθηκαν σε βάθος από τη Διοίκηση του Οργανισμού Διαχείρησης Δημοσίου Χρέους για τις   εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ το σύνολο των συναντήσεων που είχαν με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και στελέχη των τραπεζών έγιναν σε πολύ καλό κλίμα.

Υπενθυμίζεται πως ο οίκος αξιολόγησης Moody's είχε αναβάλει στις 4 Απριλίου 2014 την προγραμματισμένη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Εκείνη την περίοδο οι αναλυτές περίμεναν αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες.

Αν και ο οίκος αξιολόγησης έχει προειδοποιήσει ότι το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα παραμένει αυξημένο και ότι η πιθανότητα περαιτέρω διάβρωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας παραμένει υψηλή, ωστόσο η συνέπεια με την οποία προωθεί η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις και το νομοθετικό έργο, η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η καλύτερη του αναμενομένου εκτέλεση του προυπολογισμού δικαιολογούν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Moody's έχει προγραμματίσει και δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη εάν η επόμενη αξιολόγηση της τροικας πάει καλά και αντιμετωπισθούν με «πειστικό» τρόπο το θέμα του χρέους, αλλά και των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και νέα αναβάθμιση της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά