Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισχυρές εκρήξεις κοντά στα συντρίμμια του Boeing μετά την άφιξη των ειδικών

Ισχυρές εκρήξεις κοντά στα συντρίμμια το...

Η περιοχή ελέγχεται από ρωσόφιλους αυτονομιστές. Ο ουκρανικός στρατός έχει κηρύξει 24ωρη εκεχειρία στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των ερευνητών

Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, λίγη ώρα μετά την άφιξη των ολλανδών και αυστραλών εμπειρογνωμόνων στην περιοχή, όπως μεταδίδει του Γαλλικό Πρακτορείο.

Η περιοχή ελέγχεται από ρωσόφιλους αυτονομιστές, παρά τις σφοδρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών με τις τακτικές ουκρανικές δυνάμεις.

Ο ουκρανικός στρατός έχει κηρύξει 24ωρη εκεχειρία στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των ερευνητών.

Μία στήλη καπνού ήταν ορατή στην περιοχή, λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από το σημείο που βρίσκονται τα συντρίμμια του Boeing 777, το οποίο μετέφερε 298 ανθρώπους και κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου.

Η ακατάπαυστη βία των τελευταίων ημερών είχε κατ΄ επανάληψη εμποδίσει τους εμπειρογνώμονες και τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που τους συνοδεύουν από το να προσεγγίσουν τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Βασικός στόχος των εμπειρογνωμόνων είναι ο εντοπισμός των σορών των θυμάτων που δεν έχουν ακόμα βρεθεί, αλλά και η ανάκτηση των περιουσιακών τους στοιχείων. Προγενέστεροι υπολογισμοί τοποθετούσαν τον αριθμό των αγνοούμενων νεκρών σε 69.

Σημειώνεται πως η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε πως επιθυμεί να στείλει δική της ομάδα εμπειρογνωμόνων στο σημείο. Δεν είναι γνωστό πότε θα σταλούν ή θα φτάσουν στο σημείο οι ρώσοι ειδικοί.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη διεθνούς ένοπλης αστυνομικής δύναμης έως 950 ανδρών για την προφύλαξη του σημείου της συντριβής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις