Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ολοκληρώνονται σήμερα 31 Ιουλίου 2014 το βράδυ, οι εκδηλώσεις του Port Festival στο αλσύλλιο Κατακόλου

Ολοκληρώνονται σήμερα 31 Ιουλίου 2014 το...

Oι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τον σπουδαίο Κρητικό ερμηνευτή και δεξιοτέχνη στο λαούτο, Μιχάλη Τζουγανάκη

Η αυλαία πέφτει για το 2ο Port Festival με ρεμπέτικους, παραδοσιακούς και κρητικούς ήχους. Το live ξεκινά στις 9 το βράδυ με τo μαθητικό σχήμα του Γιάννη Κακολύρη «Σπόροι», στη συνέχεια το τρίο «Ρεμπέτικες πένες», ύστερα ακολουθούν μελωδίες της Κωνσταντινούπολης και της Μ. Ασίας από τους «Πέρα για  … πέραν» και κορυφώνεται με τον σπουδαίο Κρητικό ερμηνευτή και δεξιοτέχνη στο λαούτο Μιχάλη Τζουγανάκη.

Μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία που στη συνέχεια γίνεται εθισμός για τον ακροατή!

Η «ανατρεπτική» αισθητική και ταυτόχρονα η τομή που «τολμά» στην παράδοση, o Μιχάλης Τζουγανάκης συνθέτουν λόγους για να τον παρακολουθήσεις. Από τη μία ισχυρή κληρονομιά που «κουβαλά» στους ώμους του, αυτή της κρητικής καταγωγής του, αλλά και η δεινότητά του να εκφράζεται επί σκηνής, όχι μόνο μέσα από τη γνώση, αλλά κυρίως μέσα από την αγάπη του για την Κρήτη, είναι στοιχεία με μεγάλο εύρος γι' αυτόν που «απορεί» με το «φαινόμενο» που έχει μπροστά του!

Στο πρόγραμμα μεταξύ άλλων θ’ ακουστούν τραγούδια από την δισκογραφία του, αλλά και ανέκδοτα κομμάτια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα, μεταξύ των οποίων το «Βαθύ ποτάμι». Επίσης, θ’ ακουστούν μουσικές αγαπημένων τραγουδοποιών και συνθετών πάντα με την ξεχωριστή προσέγγιση του Μιχάλη. Το πάθος που εκπορεύεται από τον Μιχάλη Τζουγανάκη και δονεί έντονα το κοινό του είναι μοναδικό για τον καθένα και διαφορετικής κλίμακας! Για τους «πρωτάρηδες» ακροατές είναι «σοκ»!

Για τους «πιστούς», είναι συνεχής έκσταση...

Με κανονάκι, νέι, ταμπουρά, δύο πολίτικες λύρες, ούτι, πολίτικο λαούτο και λαούτο οι «Πέρα για  … πέραν» μας ταξιδεύουν σε δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Μ. Ασίας.

Ρεμπέτικες πένες

Οι «Ρεμπέτικες πένες», όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, θα μας μεταφέρουν στην εποχή του ρεμπέτικου με μια κιθάρα, ένα μπουζούκι κι ένα ακορντεόν.

Σπόροι

Ύστερα από την παρότρυνση του καθηγητή κλασικής κιθάρας Γιάννη Κακολύρη, οι μαθητές του ασχολήθηκαν με το ρεμπέτικο, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι 16 χρονών και μετράνε ήδη αρκετές εμφανίσεις.

Παράλληλες δράσεις

Απόψε στις 8:30 το βράδυ το Cirko Cachivache, μία ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων, προσφέρουν μια μοναδική παράσταση, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο και το χιούμορ. Cachivache στα Iσπανικά είναι αυτό το αντικείμενο που έχουμε φυλαγμένο, αν και δεν το χρησιμοποιούμε πια. Επειδή μας φέρνει μνήμες από ευτυχισμένες στιγμές ή απλά έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

Από τις 7:30 το απόγευμα ολοκληρώνεται το εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building) και το εργαστήρι δημιουργίας από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και το εργαστήρι animation - stop motion από τα μέλη της ομάδας Zizanimation18+, ενώ και σήμερα παρουσιάζονται εναέρια ακροβατικά με πανιά από τη Γιώτα Γιατρά και την ομάδα της και graffiti από την ομάδα «Urban Colours».

Στο χώρο θα παρευρίσκονται μέλη από το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Παραρτήματος Αμαλιάδας και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την ομαλή έκβαση του φεστιβάλ.

*Ομάδα εθελοντών: «Καλούμε τους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας και αντί εισιτηρίου να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, για ανθρώπους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες των ημερών».

*Το 2ο Port Festival είχε ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου 2014.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View