Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Champions League: Ο Παναθηναϊκός 0-0 στο Βέλγιο με τη Σταντάρ Λιέγης

Champions League: Ο Παναθηναϊκός  0-0 στ...

Στα...πόδια των παικτών του βρίσκεται, πλέον, η πρόκριση

Στα...πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού βρίσκεται, πλέον, η πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, μετά το σημερινό 0-0 με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Η ρεβάνς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στο πρώτο του επίσημο ματς για τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά καλός και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ορισμένες από τις αρετές της περασμένης περιόδου, με γρήγορο ποδόσφαιρο, πολύ καλό πρέσινγκ και σωστή αμυντική τακτική. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, με κορυφαία ευκαιρία το δοκάρι του Σίλντενφελντ στο 64΄, κι αν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρή και πειθαρχημένη και πιο ουσιαστική στην τελική προσπάθεια, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Το ματς στα πρώτα 45 λεπτά κύλησε όπως ακριβώς είχε πει στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου. Η Σταντάρ μπήκε δυνατά στο γήπεδο με σκοπό να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά, αλλά οι «πράσινοι» με σωστή αμυντική τακτική δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα.

Σαφώς πιο έτοιμοι αγωνιστικά οι Βέλγοι, μιας και το πρωτάθλημά τους έχει ξεκινήσει, ήταν αυτοί που «απλώνονταν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έβγαιναν με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, αλλά αν εξαιρέσει κανείς την φάση του 38ου λεπτού, με το σουτ του Ντε Καμάργκο που έδιωξε δύσκολα στη γωνία του ο Κοτσόλης, στο πρώτο 45λεπτο δεν έδειξαν πολλά πράγματα.

Στο διάστημα αυτό οι «πράσινοι» προτίμησαν να μην επιτεθούν, έδειξαν να θέλουν περισσότερο να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα και στο κομμάτι αυτό τα πήγαν πολύ καλά. Η ελληνική ομάδα, μάλιστα, ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ημίχρονο, με το Μπεργκ στο 21΄  να μην αξιοποιεί την ασίστ του Πέτριτς και να αστοχεί από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν...άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία στον χώρο του κέντρου και σε όλο το 45λεπτο ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 57΄ «άγγιξε» για πρώτη φορά το γκολ με τον Πέτριτς, που αντί να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής προτίμησε να τροφοδοτήσει το Μπεργκ, αλλά οι αμυντικοί της Σταντάρ πρόλαβαν να απομακρύνουν.

Τεράστια ευκαιρία για το «τριφύλλι» στο 64΄ με το βολέ του Σίλντενφελντ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Καουασίμα, ενώ ένα λεπτό αργότερα από τη σέντρα ακριβείας του Νάνο, ο Ατζαγκούν εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η μοναδική στιγμή στην επανάληψη που η Σταντάρ έκανε αισθητή την παρουσία της ήταν στο 72΄, με το γυριστό του Ντε Καμάργκο στην περιοχή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κοτσόλης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports