Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιάννενα: Χτυπάει «κόκκινο» η ρύπανση στη λίμνη! Υψηλές τιμές σε Λιμνοπούλα κι Ανατολή…

Γιάννενα: Χτυπάει «κόκκινο» η ρύπανση στ...

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατέθεσε τα πρώτα στοιχεία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κόκκινο χτυπάει η ρύπανση στη λίμνη των Ιωαννίνων. Αυτό το πρώτο και βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις αναλύσεις που κάνει το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε δείγματα που έλαβε πριν λίγες ημέρες.

Οι αναλύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς εξετάζονται διάφορες παράμετροι, ωστόσο η πρώτη εικόνα είναι απογοητευτική.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατέθεσε τα πρώτα στοιχεία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως είπε, αυτό που προκύπτει είναι ότι η ρύπανση προέρχεται από λύματα που οδηγήθηκαν στη λίμνη είτε μέσω παράνομων συνδέσεων είτε μέσω βυτιοφόρων που άδειασαν.

LIMNH KHLIDES1«Εμείς κάναμε έλεγχο από την πρώτη στιγμή και αποδείχτηκε ότι τα λύματα ήταν από βόθρους που αδειάστηκαν στη λίμνη και από άλλους που δεν λειτουργούσαν σωστά και κατέληγαν σε αυτή. Οι αναλύσεις που γίνονται από τον κ. Γιάννη Σαΐνη δείχνουν ότι είναι καθαρά από βόθρους τα λύματα και όχι από τον πυθμένα της λίμνης. Εμείς ειδοποιήσαμε και τη ΔΕΥΑΙ για τη διαρροή που βρέθηκε στο δίκτυό της, αλλά απευθύνω τελευταία έκκληση. Δεν γίνεται να καθαρίζουμε συνέχεια εμείς ότι πετάνε οι άλλοι στη λίμνη. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος η λίμνη να φυλάγεται όπως γινόταν για παράδειγμα παλιά με τους αγροφύλακες», είπε ο κ. Καχριμάνης.

Τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο τόσο στην περιοχή της Ανατολής όσο όμως και στη Λιμνοπούλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις