Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Η Ελευθερίου Βενιζέλου και η Παπανδρέου θα αναλάβουν τον... όγκο της κυκλοφορίας του λιμανιού - Δώρον άδωρον, επί του παρόντος, ο νέος Κόμβος

Πάτρα: Η Ελευθερίου Βενιζέλου και η Παπα...

Σύσκεψη σήμερα στην Περιφέρεια

Η αξιοποίηση των λεωφόρων Ελευθερίου Βενιζέλου και Παπανδρέου (στον χείμαρρο Παναγίτσα) μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις Παραγλαύκειες Οδούς, αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και Υπηρεσιών.

Και αυτό γιατί έχει προκύψει ζήτημα μετά την λειτουργία του κόμβου σύνδεσης του νέου λιμένα Πατρών με τις παραγλαύκειες και την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και των φορτηγών μέσω της συγκεκριμένης οδού, η οποία όμως δεν λειτουργεί στην κάθοδό της από την έξοδο της Περιμετρικής στον Γλαύκο μέχρι το ύψος της οδού Ακρωτηρίου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζήτησε να βρεθεί άμεσα η πιο ασφαλής και εφικτή λύση για όλους τους οδηγούς ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία για τους ίδιους αλλά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η μόνη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή και μέχρι να τελειώσουν τα έργα διάνοιξης του υπολειπόμενου τμήματος των Παραγλαύκειων Οδών στο συγκεκριμένο σημείο και να λειτουργήσει κανονικά όλη η κάθοδος, είναι να χρησιμοποιηθούν για τα βαρέα οχήματα οι έξοδοι της Περιμετρικής στην Οβρυά και την Εγλυκάδα που οδηγούν μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Παπανδρέου στον νέο λιμένα Πατρών, με τις ανάλογες, φυσικά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Να σημειωθεί πως η έξοδος των οχημάτων από τον νέο λιμένα Πατρών προς την Περιμετρική θα συνεχισθεί κανονικά και απρόσκοπτα από την άνοδο των Παραγλαύκειων Οδών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε. Γιάννης Μέγκας, ο προϊστάμενος της Τ.Κ.Ε. Πάτρας / ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ Δημ. Λάμπρου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πατρέων Χρήστος Λοτσάρης, η εκπρόσωπος της Τροχαίας Πατρών κ. Παναγοπούλου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη των Υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις