Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα τραγωδία σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα, πάνω από 1.200 οι νεκροί σε 23 μέρες πολέμου

Νέα τραγωδία σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα...

Εν τω μεταξύ, τρομακτικές διατάσεις λαμβάνει και η ανθρωπιστική κρίση, με περισσότερους από 200.000 Παλαιστίνιους να έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Δίχως τέλος ρέει το αίμα στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βλήματα του ισραηλινού στρατού έπληξαν σχολείο των Ηνωμένων όπου είχαν καταφύγει άμαχοι Εθνών στην περιοχή Τζεμπαλίγια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας ιατρός και ένα βρέφος.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ερευνούν το περιστατικό.

Τουλάχιστον 43 νεκροί ήταν ο συνολικός τραγικός απολογισμός των νυχτερινών βομβαρδισμών, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον τους 1.230, καθώς η κρίση διανύει την 23η μέρα της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, τα 3/4 των νεκρών είναι άμαχοι, ανάμεσά τους 200 παιδιά.

Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, με τον συνολικό αριθμό των τραυματιών να υπερβαίνει πλέον τους 6.700.

Εν τω μεταξύ, τρομακτικές διατάσεις λαμβάνει και η ανθρωπιστική κρίση, με περισσότερους από 200.000 Παλαιστίνιους να έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ζητώντας προστασία στα καταφύγια της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ (UNRWA).

Η υπηρεσία προειδοποιεί πλέον πως βρίσκεται σε «οριακό σημείο», καθώς δεν μπορεί να ικανοποιήσει πλέον τις ανάγκες των εκτοπισμένων.

Από την πλευρά του Ισραήλ, 53 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ως τώρά κατά τη διάρκεια των μαχών. Νεκροί έχουν πέσει και τρεις άμαχοι, δύο Ισραηλινοί και ένας ταϊλανδός εργάτης.

Προσπάθειες αναθέρμανσης της διπλωματίας

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη διμερούς εκεχειρίας, παρά την προειδοποίηση του επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς πως η οργάνωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός έως ότου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, δηλαδή αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας και άρση του 7ετούς οικονομικού αποκλεισμού του θύλακα από το Ισραήλ.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι το Κάιρο, όπου οι αιγύπτιοι διαμεσολαβητές φέρονται να ετοιμάζουν μία τροποποιημένη πρόταση για τουλάχιστον προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία.

Παλαιστινιακές ομάδες αναμένεται να μεταβούν εντός της ημέρας στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα για διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις