Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζουν τα δεδομένα στις δηλώσεις πόθεν έσχες - Απειλούνται με μεγάλα πρόστιμα όσοι δεν υποβάλλουν τη δήλωση

Αλλάζουν τα δεδομένα στις δηλώσεις πόθεν...

Σε περίπτωση μάλιστα απόκρυψης εισοδημάτων το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και το ένα εκατομμύριο ευρώ

Με «τσουχτερά» πρόστιμα απειλούνται όσοι πολίτες δεν υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες ενώ υποχρεούνται. Το πρόστιμο μάλιστα σε περίπτωση απόκρυψης εισοδημάτων μπορεί να φτάσει και στο ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 ευρώ).

Η παράλειψη ή η ανακριβής υποβολή δήλωση πόθεν έσχες τιμωρείται και με φυλάκιση και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ.

Επίσης όπως αναφέρει το σάιτ newpost.gr, χρηματικές ποινές και φυλάκιση προβλέπεται και για τρίτους οι οποίοι εν γνώσει τους συνέπραξαν στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Υπόχρεοι για τη δήλωση πόθεν έσχες από το 2015 εκτός από όσους υπέβαλαν προστίθενται και οι Αστυνομικοί, λιμενικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δασάρχες και δασονόμοι, πρόεδροι και διαχειριστές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιοκτήτες, εταίροι και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις ακόμη και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, διαιτητές και η διοίκηση αθλητικών ομοσπονδιών ή Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών περιλαμβάνονται πλέον στη διευρυμένη λίστα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η δήλωση πόθεν έσχες θα γίνεται σε ετήσια βάση, με ηλεκτρονικό τρόπο από το 2015 ενώ κάθε προσαύξηση της περιουσίας τους θα πρέπει να συνδέει το έσχες με το πόθεν. Έτσι ο έλεγχος δεν θα γίνεται απλώς με τη διασταύρωση των στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 αλλά θα περνούν από «κόσκινο» με ηλεκτρονικό τρόπο και οι δαπάνες διαβίωσης για να εξάγονται συμπεράσματα. Απόρρητο για τους ελεγκτές των δηλώσεων πόθεν έσχες δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο: ούτε φορολογικό ούτε τραπεζικό ούτε χρηματιστηριακό ούτε επαγγελματικό.

Δήλωση πόθεν έσχες υποχρεούνται να κάνουν και οι δημοσιογράφοι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις