Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η παράσταση "Η Κοιμωμένη ξύπνησε" του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα έρθει στην Πάτρα στις 27 Αυγούστου 2014

Η παράσταση "Η Κοιμωμένη ξύπνησε&qu...

Το έργο έχουν γράψει η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος

«Η Κοιμωμένη ξύπνησε», έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου παρουσιάζεται το φετινό καλοκαίρι σε περιοδεία ανά την Ελλάδα από το Θέατρο του Νέου Κόσμου του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι κάθε ηλικίας που έγραψαν η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος και έχει προγραμματιστεί να παιχθεί σε 51 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η καλοκαιρινή περιοδεία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ξεκίνησε το μεγάλο της ταξίδι στις 28 Ιουνίου από τη Νέα Μάκρη και - λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα - θα περιδιαβεί την Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα η όμορφη, ευφάνταστη παράσταση θα ανέβει στις παρακάτω πόλεις της Πελοποννήσου.

24 Αυγούστου: Τρίπολη, Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, στις 21.00.

25 Αυγούστου: Νεμέα, Green Theater – Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών, στις 21.15

27 Αυγούστου: Πάτρα, Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, στις 21.15, στο πλαίσιο του 33ου επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ που είναι αφιερωμένο στον ιδρυτή του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο.

28 Αυγούστου: Καλαμάτα, Θέατρο Κάστρου, στις 21.15.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα εισιτήρια της καλοκαιρινής του περιοδείας προσφέρονται στην τιμή των 8 ευρώ σε προπώληση έως και το μεσημέρι της ημέρας της κάθε παράστασης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.viva.gr/tickets/theatre/i-koimomeni-ksipnise/ Ένα παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας!

«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου είναι μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον αλλόκοτο σημερινό κόσμο;

«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.

Μια ιστορία ενηλικίωσης από αυτές που αγαπούν τόσο τα παιδιά, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, σκανδαλιάρικο όσο και ανθρώπινο, μια παράσταση με καλαισθησία, χιούμορ, με πολλή μουσική και ωραία χορογραφία, και με ένα θίασο από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και οι γονείς τους, θα βρουν πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν, πολλές εικόνες που θα τους συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό.

Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέισγουελ, η μουσική του Σπύρου Γραμμένου, η επιμέλεια κίνησης της Ξένιας Θεμελή και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ορέστης Τζιόβας, Φωτεινή Τιμοθέου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture