Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόταση για επίδομα "πρώτης εγκατάστασης" σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους

Πρόταση για επίδομα "πρώτης εγκατάσ...

Από το Υπουργείο Παιδείας

Πρόταση για επίδομα σε χιλιάδες φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια μακριά από τον τόπο διαμονής τους, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα επίδομα πρώτης εγκατάστασης το οποίο θα χορηγείται σε φοιτητές που θα εισαχθούν σε σχολές που βρίσκονται σε διαφορετική πόλη από αυτή που μένουν ώστε να μην υπάρξει μεγάλο κύμα αιτήσεων για μετεγγραφές και δημιουργηθεί φαινόμενο ερήμωσης στις περιφερειακές σχολές.

Το ύψος του βοηθήματος δεν έχεοι προσδιοριστεί, ούτε και ο τρόπος που θα δοθεί, ωστόσο, θα περιληφθεί σε ένα πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδειάς προκειμένου να περιορίσει τις μετακινήσεις φοιτητών σε κεντρικά πανεπιστήμια.

Το επιδομα θα επιβαρύνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες τον λογαριασμό από τις δεσμεύσεις και τις επιστροφές από εγκληματικές ενέργειες.

Την πρόταση για το επίδομα πρώτης εγκατάστασης των φοιτητών έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής στη διάρκεια κοινής συνάντησης με τα τριμελή Συμβούλια των Συνόδων των Πρυτάνεων και προέδρων των ΤΕΙ.

Το επιδομα θα χορηγείται από την επιστροφή των χρημάτων από εγκληματικές ενέργειες που επιστρέφονται στο υπουργείο Οικονομικών κι ένα μέρος αυτών θα διατεθούν στην παιδεία. 'Οπως έχει ήδη αποφασιστεί το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέσει ένα ποσό 8 εκατομμυρίων στην Παιδεία.

Το νέο αυτό επίδομα αναμένεται να χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους φοιτητές θέλουν να ενοικιάσουν σπίτι ή να κάνουν κάποιες αγορές με την εγκατάστασή τους στην πόλη που βρίσκεται το πανεπιστήμιο που θα φοιτήσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις