Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ηρακλής Ρούπας: Για ποιά "δίκαιη αξιολόγηση" μιλά ο κύριος Μητσοτάκης;

Ηρακλής Ρούπας: Για ποιά "δίκαιη αξ...

Δήλωση στο thebest.gr του Αναπληρωτή Γραμματέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Κατά την φάση αναμόρφωσης της λειτουργίας του Κράτους, θα έπρεπε να είχε γίνει σαφές προ πολλού πως «δίκαιο Κράτος» θεωρείται το κράτος με σαφείς δομές ηθικής και αξιολόγησης, αναφέρει σε δήλωση του προς το thebest.gr ο αναπληρωτής Γραμματέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ηρακλής Ρούπας.

Και προσθέτει: "Στην προκειμένη δε περίπτωση που σαν «προαπαιτούμενο» ζητείται η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς και η απόλυση 6500 επιπλέον, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να γίνει αντιληπτό πως η από πλευράς ΠΑΣΟΚ εκφραζόμενη διαφωνία δεν αποτελεί προϊόν λαϊκισμού ή πρόσκαιρου πολιτικού οπορτουνισμού.

Το σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην γιγάντωση του αντιπαραγωγικού και άδικου Δημόσιου Τομέα που φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αποτελεί δικαιολογία για την προώθηση από τον κύριο Μητσοτάκη απαράδεκτων, άδικων και άνευ «τεχνοκρατικής» προσέγγισης δεδομένων αξιολόγησης. Καμία αξιολογητική διαδικασία και καμία προσέγγιση επανοργάνωσης του Δημοσίου Τομέα δεν μπορεί να βασίζεται σε αυθαίρετες ποσοστώσεις.

Πως ακριβώς προωθείται η «δίκαιη αξιολόγηση» μέσω κάθετου και αυθαίρετου ορισμού του 15% των αρίστων και 15% των ανάξιων; Σε ποιο βαθμό προάγεται η ηθική στην αξιολόγηση από την Πολιτεία, όταν ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις των επιμέρους οργανισμών, ή διευθύνσεων των υπουργείων;

Πως είναι δυνατόν να ευαγγελίζεται το παραγωγικό Δημόσιο ο κύριος Μητσοτάκης όταν επί ένα χρόνο εντελώς αντιπαραγωγικά δεν έχει καταφέρει να προωθήσει την διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων;".

Και ο κ. Ρούπας καταλήγει στη δήλωση του:

"Σε τι θα ωφελήσει η πεισματική θέση για απόλυση 6500; Μη αποδεχόμενοι το «προαπαιτούμενο» αυτό πιστεύω πως με σωστή αναδιάταξη δομών η κινητικότητα μπορεί οριστικά να καλύψει κενά χωρίς απολύσεις. Αυτό όφειλε να είχε προάγει ως λύση ο υπουργός. Άλλωστε υποτίθεται ότι βρίσκεται στην θέση αυτή για τα δύσκολα.

Όταν γίνεται λόγος για διαφωνία σίγουρα δεν ασπαζόμαστε λαϊκίστικες θέσεις χωρίς ουσία και αντιπροτάσεις με μόνο γνώμονα την βραχυπρόθεσμη αλίευση εντυπώσεων. Μία δίκαιη και ηθική κοινωνία απαιτεί ειλικρινείς και ηθικές δομές λειτουργίας. Απαιτεί προτάσεις ουσίας. Στοιχεία που εξέλειπαν και που είναι αναγκαία για την ανάταξη μετά την κρίση. Αυτή είναι η νέα πολιτική ηθική που πρέπει να προάγεται".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις