Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κόβεται το μεγάλο δέντρο στην είσοδο της Αρόης- Οι ρίζες της έχουν καταστρέψει το οδόστρωμα, ενώ εγκυμονεί κινδύνους για περαστικούς και κατοίκους

Πάτρα: Κόβεται το μεγάλο δέντρο  στην εί...

Το θέμα πέρασε σήμερα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Την απόφαση της άμεσης κοπής του μεγάλου δέντρου που βρίσκεται στην είσοδο της Αρόης έλαβε σήμερα η επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για ένα δέντρο που μετράει πάρα πολά χρόνια ζωής και οι ρίζες του έχουν απλωθεί στο δρόμο με αποτέλεσμα να έχει ανασηκωθεί το οδόστρωμα και στο ρεύμα ανόδου και στο ρεύμα καθόδου και να εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς, ιδίως δε για τα δίκυκλα.

Σύμφωνα δε με τις μελέτες υπάρχει πρόβλημα απόκλισης που επηρρεάζει και τις παρακείμενες οικοδομές.

Όπως λέει στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλόςμ, διερευνήθηκαν όλες οι λύσεις προκειμένου να διατηρηθεί το δέντρο αλλά καμία δεν αποδείχθηκε ασφαλής.

Για το θέμα υπάρχουν χρόνιες διαμαρτυρίες από το ΚΤΕΛ,  από οδηγούς αλλά και από κατοίκους της περιοχής, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατή η κοπή λόγω νομικού πλαισίου.

"Η ανύψωση του οδοστρώματος είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να παραμείνει η κατάσταση έτσι γιατί τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Αν κόψουμε ρίζες για να εφαρμόσουμε κάποιες εκ των κατα καιρούς προτεινόμενων τεχνικών λύσεων, τότε κανείς δεν μας εγγυάται ότι το δέντρο δεν θα πέσει να σκοτώσιε κανένα άνθρωπο" λέει στο thebest.gr ο κ. Σιγαλός.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις