Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα μαλακά οι γιατροί για τα φακελάκια

Στα μαλακά οι γιατροί για τα φακελάκια

12 μόνο διώξεις σε δυο χρόνια

400 - 2.000 ευρώ είναι η ταρίφα στα φακελάκια των γιατρών στα δημόσιο νοσοκομεία, αλλά και όσοι ακόμα συλλαμβάνονται επ΄ αυτοφώρω σπάνια διώκονται, κάτι που έχει συμβεί μόνο σε 12 γιατρούς την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, που δημοσιεύει το σημερινό «΄Έθνος», τα Πειθαρχικά Συμβούλια ρίχνουν «στα μαλακά» ακόμα και τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι.

Πολύ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση χειρουργού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ το Μάρτιο του 2011.

Ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη αλλά τελικά «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση της 1-7-2014.

Το Πειθαρχικό τού επέβαλε αργία ενός έτος, όσο ακριβώς ήταν η προσωρινή αργία που του είχε επιβληθεί, και έτσι ο ίδιος γύρισε την επόμενη μέρα στο χειρουργείο. Η περίπτωση ήταν τόσο κραυγαλέα, που οδήγησε τον κ. Ρακιντζή να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου και να ζητήσει την απόλυση του γιατρού.

Ανάλογες περιπτώσεις εμφανίζονται συνεχώς σε όλη την Ελλάδα, αλλά σπάνια έχουν την κατάληξη που ορίζουν οι νόμοι.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα  πέθανε καρδιοπαθής, ο οποίος άργησε να εγχειριστεί επειδή δεν έδινε το κατάλληλο φακελάκι σε  καρδιοχειρουργό του «Ευαγγελισμού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις