Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εννέα χρόνια έχει να έρθει να παίξει στην Πάτρα η Ελένη Ράντου - Ζωηρό το ενδιαφέρον για την παράσταση της "Ο Κατάδικος μου" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εννέα χρόνια έχει να έρθει να παίξει στη...

Η αγαπητή Ελένη Ράντου πρωταγωνιστεί στην αιχμηρή κωμωδία "Ο Κατάδικος μου" που θα ανέβει 31 Ιουλίου 2014 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο

Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον των Πατρινών θεατρόφιλων για την παράσταση «Ο Κατάδικος μου» με πρωταγωνίστρια την δημοφιλή ηθοποιό Ελένη Ράντου που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, στην οδό Γερμανού, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, αυτή την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 στις 21.15.

Ένας αλλοδαπός διαρρήκτης, μια χωρισμένη φιλόλογος, ένας ηλικιωμένος καθηγητής με Αλτσχάιμερ κι ένας Βαλκανιονίκης,  έχουν το δικό τους αντάμωμα στη ρομαντική κωμωδία ανατροπών «Ο Κατάδικος μου» που χαρακτηρίστηκε βαθιά ανθρώπινη και σπαρακτικά αστεία ενώ τιμήθηκε και με το Βραβείο καλύτερου Ελληνικού έργου «Κάρολος Κουν» 2012.

Το τι ακριβώς συνδέει τους παραπάνω ήρωες είναι μια μεγάλη ιστορία. Όλοι μπερδεύονται… «γλυκά» σ’ ένα περίεργο  γαϊτανάκι,   με φόντο την Ελλάδα του σήμερα. Πρόκειται για μία κωμωδία  που καυτηριάζει ότι μας κάνει να φοβόμαστε,  ότι μας κάνει ξένους μ’ εμάς τους ίδιους, με τον σαρκασμό και το χιούμορ να είναι η συνταγή για την αντιμετώπιση των κάθε λογής φόβων.

Παίζουν εκτός από την Ελένη Ράντου, ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ορφέα Αυγουστίδη, ο οποίος είναι γιος της Μαρίας Τζομπανάκη και του Ντίνου Αυγουστίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Δημήτρη Καπετανάκο και τον Μπάμπη Γιωτόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παράσταση «Ο Κατάδικος μου» που έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Παλούμπης, πέφτει και η αυλαία του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας ενώ κατόπιν, αμέσως μετά την 1η Αυγούστου παίρνει την σκυτάλη το 33ο επετειακό Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτή του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Πατρινό κοινό έχει να δει την Ελένη Ράντου σε θεατρική παράσταση στην Πάτρα εδώ και περίπου 9 χρόνια. Η τελευταία φορά που η συμπαθής ηθοποιός με την εικοσιπεντάχρονη και πλέον διαδρομή στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, είχε έρθει και παίξει στην περιοχή της Πάτρας ήταν το καλοκαίρι του 2005 με τον ρόλο της πανούργας και κατεργάρας Πραξαγόρας στις Αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία του Αχαιού στην καταγωγή Διαγόρα Χρονόπουλου.

Η συγκεκριμένη αξιόλογη παράσταση που είχε χειροκροτηθεί και στην Επίδαυρο, είχε ανέβει από το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη, σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, χορογραφίες Σοφίας Σπυράτου και μαζί με την Ελένη Ράντου, έπαιζαν οι Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Δεγαΐτης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Γιάννης Καρατζογιάννης, Θόδωρος Γράμψας κ.ά.

Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» είχε τότε φιλοξενηθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, στο Αρχαίο Ωδείο.

Ακόμα οι λίγο παλιότεροι θεατρόφιλοι θα θυμούνται την Ελένη Ράντου στο ξεκίνημα της και ως κόρη της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη στην μεγάλη θεατρική επιτυχία «Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά». Στην παράσταση που είχε έρθει και στο θέατρο Πάνθεον της Πάτρας, πρωταγωνιστούσε και ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Η Ελένη Ράντου που έχει τελειώσει την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έχει κάνει και πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες, με μεγαλύτερες το «Κωνσταντίνου και Ελένης» με τον Χάρη Ρώμα και πιο πρόσφατα το σήριαλ «Εργαζόμενη γυναίκα» στον ΑΝΤ1.

Η παράσταση «Ο Κατάδικος μου»παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο θέατρο Διάνα, στην Ιπποκράτους (έδρα της Ελένης Ράντου) για τουλάχιστον τρία χρόνια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά:        ΜΑΓΙΟΥ  ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΗ

Κοστούμια:    ΜΑΝΩΛΗΣ  ΓΑΛΕΤΑΚΗΣ

Φωτισμοί:      ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Κίνηση:          ΑΝΤΙΓΟΝΗ  ΓΥΡΑ

Μουσική Επιμέλεια:   ΚΩΣΤΑΣ  ΖΗΚΟΣ

Video Art:     ΑΚΗΣ   ΠΟΛΥΖΟΣ

Φωτογραφίες:  ΟΡΦΕΑΣ  ΕΜΙΡΖΑΣ.

Τιμές Εισιτηρίων

18 € : Κανονικό

15 € : Φοιτητικό, Μαθητικό (από 13 έως 17 ετών)

& Πολυτέκνων

12 € : Παιδικό (από 6 έως 12 ετών) & Ανέργων

(με την προσκόμιση στον έλεγχο κάρτα ανεργίας.

Προπώληση εισιτηρίων στα εξής σημεία:

Βιβλιοπωλείο Discover

Βιβλιοπωλείο 38ο  14’

Οπτικά Καραμούζης.

Eκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το portal thebest.gr.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Νεότατη η Ελένη Ράντου πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Κώστα Σπυρόπουλο, το 1987.

Νεότατη η Ελένη Ράντου πλάι στην Αλίκη Β...

Νεότατη η Ελένη Ράντου πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Κώστα Σπυρόπουλο, το 1987.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture