Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, η αποστολή της Παιδικής Χορωδίας της Πολυφωνικής - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολ...

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μο Σταύρος Σολωμός

Επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από την Κωνσταντινούπολη, η αποστολή της Παιδικής Χορωδίας της Πολυφωνικής, η οποία συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία στο 4ο Διεθνές Χορωδιακό- διαγωνιστικό- Φεστιβάλ της Πόλης, με τη διοργάνωση της Harman Culture Festival Organization.

Η Παιδική Χορωδία με τη διεύθυνση της διακεκριμένης Μο Ελένης Παπαδοπούλου και την καθ. Μαρίνα Μυλωνά στο πιάνο, κατέκτησε το Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία των κλασσικών έργων για παιδικές χορωδίες, συγκεντρώνοντας την υψηλή βαθμολογία των 91,70 βαθμών, γεγονός που προκάλεσε τους πανηγυρισμούς των μελών της χορωδίας και των συνοδών τους και που προσέθεσε μία ακόμα χρυσή σελίδα στο Ελληνικό χορωδιακό τραγούδι και στις επιτυχίες της Πολυφωνικης.

Στην κατηγορία των φολκλόρ έργων, η χορωδία συγκέντρωσε 94,30 βαθμούς, αποκομίζοντας τα κολακευτικότερα σχόλια από τη διεθνή κριτική επιτροπή [MLADEN IVANOV, SOFIA GIOLDASI, AVNER ITAI, NATALIJA TRIVIC, BULENT HALVASIOGLU]. Έλαβαν μέρος 22 χορωδίες από την Εσθονία, Φινλανδία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ταιβάν και Ελλάδα.

Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στο περίφημο KOZYATAGI CULTUR CENTER, ενώ η χορωδία έλαβε μέρος και στις δύο συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο ανοικτό Αμφιθέατρο OZGURLUK, στην περιοχή Kadikioy της Ασιατικής πλευράς.

Η χορωδία, στις διάφορες φάσεις του Φεστιβάλ ερμήνευσε τα έργα: LAUGH, KOOKABURRA, του BOB CHILCOTT, THIS LITTLE BABE, του BENJAMIN BRITTEN, BABA YAGA, του MILKO KOLAROV, METSA TELEGRAMM, του UNO NAISSOO, ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΖΙ ΣΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑ, του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ, σε επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΝΙΔΗ, ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ, του ΚΩΣΤΑ ΧΑΓΙΟΥ, THE LION SLEEP TONIGHT, των GEORGE D.WEISS, HUGO PERETTI, LUIGI CREATORE, σε επεξεργασία: ALAN BILLINGSLEY, NELLA FANTASIA, του ENNIO MORRICONE, σε επεξεργασία: AUDREY SNYDER και

I’ M GOING UP A YONDER, του WALTER HAWKINS, σε επεξεργασία: MARTIN SIRVATKA

Η Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικης, επισκέφθηκε παράλληλα και αξιοθέατα ιστορικού και θρησκευτικού χαρακτήρα για την Ελλάδα, όπως την Αγία Σοφία, τη Θεολογική Σχολή Χάλκης και την νήσο Πρίγκηπο, την Ι.Μ. Μπαλουκλή, την Ι.Μ. Παναγίας Βλαχερνών, τη Βασιλική Κιστέρνα, τη Γεννάδιο Μεγάλη του Γένους Σχολή και την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο ιστορικό Φανάρι, όπου και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος και την υποδέχτηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, απευθύνοντας της ένθερμα και προτρεπτικά λόγια, ενθυμούμενος και προηγούμενες συναυλιακές στιγμές της χορωδίας, προς τιμήν του, στην Πάτρα.

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ μετείχαν και τα καλλιτεχνικά στελέχη της Πολυφωνικής, Αλμπένα Πένκοβα και Αρετούσα Νικολοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture