Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Γαλλική κωμωδία "Θεέ μου τι σου Κάναμε" που έχουν ήδη δει 60.000 Έλληνες, θα παιχθεί στο σινέ Κάστρο στο Ρίο

Η Γαλλική κωμωδία "Θεέ μου τι σου Κ...

Από την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Είναι πλέον σχετικά σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες μια κινηματογραφική ταινία καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις και να αναδειχθεί σε εισπρακτικό, σινεφίλ φαινόμενο, βασιζόμενη αποκλειστικά στην αγάπη του κόσμου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας διανομής Odeon, ενώ το κοινό δείχνει μουδιασμένο και η προσέλευση στους κινηματογράφους δεν είναι η αναμενόμενη για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2014 (η κρίση προφανώς έχει επηρεάσει κι εδώ), υπάρχει μια ταινία που έχει καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα, συγκεντρώνοντας, κάθε εβδομάδα, ολοένα και περισσότερους θεατές στις κλάσεις της.

Χωρίς ακριβή διαφήμιση και σε χαμηλούς τόνους, η Γαλλική κωμική ταινία «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» ξεκινούσε τη διαδρομή της στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες πριν από οκτώ, περίπου, εβδομάδες. Ήρθε σε α’ προβολή και στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα όπου επίσης την είδαν πολλοί θεατές.

Με ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές από τη Γαλλία, όπου ο κόσμος σπεύδει ακόμη και σήμερα μαζικά για να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο φιλμ που κατάφερε να κάνει εκατομμύρια κινηματογραφόφιλους να ξεχαστούν από τα προβλήματά τους, η ξεκαρδιστική ιστορία του άτυχου Κλοντ Βερνέιγ, του οποίου οι τέσσερις κόρες παντρεύονται όλες μετανάστες, διαφόρων μάλιστα εθνικοτήτων και θρησκειών, κέρδισε την αγάπη 11.000.000 Γάλλων αλλά και 60.000 Ελλήνων (σε δέκα περίπου αίθουσες ανά εβδομάδα), μέχρι σήμερα.

Το μυστικό τους: Γέλιο μέχρι δακρύων σε μια ανατρεπτική ανθρώπινη ιστορία που αγαπάει και σέβεται τον θεατή. Aξίζει να αναφέρουμε για όσους δεν έχουν δει την ταινία, πως από αυτή την Πέμπτη 31/7/2014 και έως την Κυριακή 3/8, θα παιχθεί στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο. Η Γαλλική κωμωδία «Θεέ μου τι σου κάναμε» φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Φιλίπ Ντε Σοβερόν και παίζουν οι Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Άρι Αμπιτάν, Μέντι Σαντούν, Φρεντερίκ Σο, Ελοντί Φοντάν.

Το «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» κατάφερε να συγκεντρώσει κατά την όγδοη εβδομάδα προβολής, περισσότερα εισιτήρια ακόμη κι από την εβδομάδα της πρεμιέρας του έχοντας δε την μεγαλύτερη πληρότητα ανά αίθουσα στην Ελλάδα. Κι όσο ο κόσμος συνεχίζει να εκδηλώνει τόσο έντονα την αγάπη του για την υπέροχη αυτή γαλλική κωμωδία, η πορεία της προδιαγράφεται εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με το πρωτότυπο σενάριο, στη φιλόξενη και πολυπολιτισμική Γαλλία, μια από τις πιο ζωντανές και πολύχρωμες χώρες της Ευρώπης που γέννησε ορισμένους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ποιητές και πολιτικούς της παγκόσμιας πρωτοπορίας, ζει ο ξεχωριστός κος Κλοντ Βερνέιγ με τις τέσσερις κόρες και τη σύζυγό του. Μια οικογένεια, φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών (τουλάχιστον για τα μάτια της συντηρητικής-κλειστής κοινωνίας τους), αυτή του Κλοντ και της Μαρί, ανέθρεψε τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό «Γαλλικό Όνειρο».

Και, εντάξει, αν αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί και για τις τέσσερις κόρες, τουλάχιστον ας καταφέρει να το πετύχει η μία από αυτές, προκειμένου να δώσει στην οικογένεια Βερνέιγ το πολυπόθητο άλλοθι στη σημαντικότατη κατηγορία: «Τι θα πει η κοινωνία»!

Έλα όμως που η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες, κόρες των Βερνέιγ να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Άραβα, αντίστοιχα! Μεγάλη καταστροφή και ανήκεστο πλήγμα για την οικογένεια, καθώς επίσης και έντονη ανησυχία σχετικά με το ποια θα είναι η κρίσιμη επιλογή για την αποκατάσταση της τέταρτης κόρης.

Με υπογλώσσια χάπια και υπομονή στα όριά, ο Κλοντ και η Μαρί φλερτάρουν με το εγκεφαλικό, έχοντας τα αυτιά τους τεντωμένα για τη στιγμή της ανακοίνωσης του γάμου της τέταρτης και νεότερης κόρης τους, Λορ.

Όταν η Λορ θα ανακοινώσει στους γονείς της ότι σκοπεύει, σύντομα, να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι θα πετάξουν από τη χαρά τους, ωστόσο μια τεράστια έκπληξη θα τους περιμένει όταν θα κληθούν να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο αλλά και την θεότρελη οικογένειά του.

*Ώρες προβολών, την Πέμπτη στις 22.30 και Παρασκευή με Κυριακή 22.00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture