Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τροπολογία για τα λατομεία, μπήκε "σφήνα" στο νομοσχέδιο για τα δάση

Τροπολογία για τα λατομεία, μπήκε "...

Στην επιτροπή της Βουλής

Συνεχίζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση, σε β' ανάγνωση, του δασικού νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα, Τρίτη.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία «απλοποιούνται και εκσυγχρονίζονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και δόμησης των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός μεταλλευτικών και λατομικών χώρων».  

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι «για την κατασκευή πρόχειρων ή κινητών καταλυμάτων στους ανωτέρω χώρους, δεν απαιτείται ούτε έγκριση δόμησης ούτε άδεια δόμησης, παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση του αρμοδίου μηχανικού για την στατική επάρκεια αυτών, ενώ αρμόδιοι για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων αρμόδιοι είναι οι Ελεγκτές Δόμησης».

Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φωτογραφική» εξυπηρέτηση συμφερόντων.

H τροπολογία έχει προκαλέσει και την αντίδραση των κατοίκων στις Σκουριές, καθώς εκτιμούν ότι η διάταξη εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός. Σήμερα, Τρίτη, στην Ιερισσό συγκαλείται ευρύτατη σύσκεψη με όλες τις επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής, αιρετούς από το δήμο και την Περιφέρεια και τους τοπικούς βουλευτές.

Αλλές διατάξεις


Παράλληλα, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος επανακαθορίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων θεωρείται επιτυχής η συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία των υποψηφίων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Ειδικότερα, παρέχονται οι απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις για τον καθορισμό της διαδικασίας και του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων, των ελάχιστων προδιαγραφών και προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι φορείς εκπαίδευσης, τα προσόντα των εκπαιδευτών, το κόστος του προγράμματος και η διδακτέα ύλη.

Μέχρι την έκδοση των αποφάσεων, διατηρείται σε ισχύ η υφιστάμενη εκπαιδευτική και εξεταστική διαδικασία των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Ακόμη, στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι «οι μνημονευόμενες τουριστικές εγκαταστάσεις, εξαιρούνται από την απαγόρευση υπαγωγής στις περιπτώσεις αυθαιρέτων κτιρίων, κατασκευών εν γένει και αλλαγής χρήσης κτισμάτων και αυθαιρέτων υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις».

Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται ακόμα ότι «με υπουργική απόφαση παρέχεται η δυνατότητα καθ' ύψους υπέρβασης για την ανέγερση ιερών ναών εκτός ρυθμιστικού σχεδίου πόλεων και των υφιστάμενων προ του έτους 1923 οικισμών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις