Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ρακιντζής: Σκάνδαλο η μη απογραφή των 133 Δημοτικών Επιχειρήσεων - Ανάμεσα τους και Επιχειρήσεις από την Δυτική Ελλάδα

Ρακιντζής: Σκάνδαλο η μη απογραφή των 13...

Τι δήλωσε στον Σκαϊ

Εκκληση στους δημάρχους να προχωρήσουν στην απογραφή των 133 δημοτικών επιχειρήσεων (ανάμεσα τους και Επιχειρήσεις από την Δυτική Ελλάδα, όπως έχει γράψει το thebest.gr) που έχουν αυτοεξαιρεθεί από αυτή τη διαδικασία έκανε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Εξέφρασε την αισιοδοξία (μιλώντας στον Σκάι) ότι οι νέοι δήμαρχοι, που θα αναλάβουν από Σεπτέμβριο, θα κάνουν το καθήκον τους, σημειώνοντας ότι μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αναφέρθηκε σε πιθανές υπερβάσεις προϋπολογισμών και αργομισθίες υπαλλήλων, που κρύβονται λόγω της μη απαγοραφής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις αρνούνται να απογραφούν, με το επιχείρημα ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της ΕΕ, με βάση τα οποία και διαμορφώνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά την ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, γιατί οι δήμοι κατέχουν άνω του 50% των μετοχών στις εταιρείες αυτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις