Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η βορειοανατολική Ρουμανία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η βορειοαν...

Εκτεταμένες πλημμύρες

Εκτεταμένες πλημμύρες πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την επαρχία Μπίστριτα – Νασάουντ στη βορειανατολική Ρουμανία. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει 70 κατοικίες, μία γέφυρα και τέσσερις πεζογέφυρες καταστράφηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση σωστικών συνεργείων στην περιοχή Βαλέα Μαρίιλορ για να απομαυκρυνθούν τουρίστες από ξενώνες που πλημμύρισαν.

Σε έναν από τους ξενώνες διέμεναν 26 συμμετέχοντες σε διεθνές θρησκευτικό camp, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά. Όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλη περιοχή.

Εν τω μεταξύ σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν τεθεί έξι επαρχίες στη νότια και νοτιοδυτική Ρουμανία, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις από σήμερα το απόγευμα έως τα ξημερώματα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιας Διοίκησης, Λίβιου Ντραγκνέα κάλεσε τους επικεφαλής των τοπικών αυτοδιοικήσεων στις νοτιοδυτικές και δυτικές επαρχίες να παραμείνουν στα γραφεία τους και να συντονίσουν τις ενέργειες των αρμόδιων οργάνων, ώστε να αποτραπούν πιθανά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

«Δυστυχώς, η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες μέρες, αναμένεται υπερχείλιση ποταμών. Είναι σημαντικό όλοι να δράσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα», είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις