Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στα 15 ευρώ προπωλούνται τα εισιτήρια της "Λυσιστράτης" με την Μ. Καβογιάννη - 12 ευρώ τα εισιτήρια για τους άνεργους - Απόψε κι αύριο η παράσταση

Πάτρα: Στα 15 ευρώ  προπωλούνται τα εισι...

Η Αριστοφανική παράσταση όπου παίζει και η Νάντια Κοντογιώργη από το "Κάτω Παρτάλι" θα παιχθεί στο 33ο Φεστιβάλ Πάτρας, στις 4 και 5/8

Είναι από τις θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος του φετινού καλοκαιριού που ήδη συζητιούνται θετικά λόγω του επιτελείου των ηθοποιών που παίζουν αλλά και της σκηνοθετικής υπογραφής του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις γνώριμου στο Πατρινό κοινό από την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη που σκηνοθέτησε πέρυσι στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

Ο λόγος λοιπόν για την δημοφιλή «Λυσιστράτη» με την αγαπητή στο ευρύ κοινό ηθοποιό Μαρία Καβογιάννη στον βασικό ρόλο, μία ηθοποιό που το κοινό αγάπησε μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές «Εγκλήματα» που επαναλαμβάνονται και το φετινό καλοκαίρι στο κανάλι του ΑΝΤ1 και "Ντόλτσε Βίτα" του Mega.

Όπως έγινε γνωστό, τα εισιτήρια για τις δύο παραστάσεις της «Λυσιστράτης» που θα δοθούν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, στην οδό Γερμανού, στο πλαίσιο του 33ου επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου δράματος του ΟΚΠΕ, την Δευτέρα 4 & την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 στις 21.30, θα κοστίζουν φθηνότερα στην προπώληση, στην τιμή των 15 ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος γινεται από τα σημεία προπώλησης του φεστιβάλ (κατάστημα Dur, So Easy, Music Station, Γωνιά του Βιβλίου, Discover και γραφεία του Φεστιβάλ Πάτρας στο Σπίτι του Πολίτη στην οδό 25ης Μαρτίου 104 πίσω από την Παντάνασσα).

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου, βάζει τα καλοκαιρινά της και αρχίζει περιοδεία σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβoυλου, την Καίτη Κωνσταντίνου (με καταγωγή από το Αίγιο) στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη (με καταγωγή από τα Καλάβρυτα) ως Μυρρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς. Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου. Το έργο ανεβαίνει σε συμπαραγωγή της Highway και της Λυκόφως με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Η παράσταση  ξεκίνησε την πορεία της από την Αθήνα, την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και η περιοδεία συνεχίζεται. Τις πρώτες μέρες των παραστάσεων η Μαρία Καβογιάννη είχε ένα ατύχημα στο χέρι, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε ως άψογη επαγγελματία να συνεχίσει την θεατρική περιοδεία.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση – Απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μπακόλας

Επιμέλεια κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη

Επεξεργασία κειμένου: Ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Highway Productions – Λυκόφως σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων

Λίγα λόγια για το έργο

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, μία από τις σπουδαιότερες κωμωδίας της παγκόσμιας δραματουργίας. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι  σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις - Cezaris Graužinis γεννήθηκε το 1967 στο Vilnius της Λιθουανίας και σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στη Μόσχα, στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου ΓΚ.Ι.Τ.Ι.Σ. To 1993 εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Suzuki από τον ίδιο τον Tadashi Suzuki στην Ιαπωνία.

Από το 2003 είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ανεξάρτητης θεατρικής ομάδας «cezario grupe» με έδρα το Vilnius, η οποία τιμήθηκε επανειλημμένα  με κρατικά και άλλα βραβεία.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου «Virus» στο Ελσίνκι (2007-2008) και έχει διδάξει υποκριτική και τη μέθοδο Suzuki στην Σουηδία, στην Φιλανδία και σε πολλά διεθνή σεμινάρια υποκριτικής.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει σκηνοθετήσει σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Φιλανδία, η Σουηδία, η Σλοβενία, η Κροατία, οι Νήσοι Φερρόες, η Πολωνία και η Ελλάδα. Ενδεικτικά έχει σκηνοθετήσει: «Χειμωνιάτικο παραμύθι», «Ημέρωμα της Στρίγγλας», «Άμλετ», «Βασιλιά Ληρ», «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ, «Attempts on her Life» του Kριμπ, «Aραβικές Νύχτες» του Σίμμελπφένιχ, «Τρείς Αδελφές» του Τσέχωφ, «Βόυτσεκ» του Μπύχνερ, «Η δεύτερη έκπληξη του Έρωτα» του Μαριβό κ.α. καθώς και τα δικά του έργα «Lithuania’s Day», «All or Nothing», «Kisses, Oscar…» κ.α. με το “Cezario grupe”.

Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε με το «Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής» στο Θέατρο Πορεία, για το οποίο απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν 2007. Στη συνέχεια σκηνοθέτησε το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σ. Μπέκετ για το Φεστιβάλ Αθηνών το 2008. Παρουσίασε το «Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία»  για το Εθνικό Θέατρο (2009). Ακολούθησε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε. με την παράσταση «Déjà vu», που ήταν υποψήφια για το Βραβείο Κουν διεθνούς ρεπερτορίου (2010). Έγραψε και σκηνοθέτησε τον κωμικό μονόλογο «Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν» που παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2010 & 2011 καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Μονολόγων Monobaltija, στο Κάουνας, το 2012. Σκηνοθέτησε τον «Οιδίποδα Τύραννο», σε μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, του Φεστιβάλ Επιδαύρου και της Αρτivities, το καλοκαίρι του 2012, για τον οποίο απέσπασε και πάλι το Βραβείο Κουν στην κατηγορία Αρχαίου Δράματος. Διασκεύασε και σκηνοθέτησε τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το 2012-13.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ»

18 ευρώ Κανονικό

15 ευρώ Μειωμένο (Φοιτητικά, άνω των 65, έως 18 ετών, ΑμεΑ, Σύλλογοι, ομαδικά)

12 ευρώ Ανέργων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : 15€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - 100 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture