Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κατάκολο: Ξεκινά αύριο το 2ο Port Festival - ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα

Κατάκολο: Ξεκινά αύριο το 2ο Port Festiv...

Η εναλλακτική γιορτή τέχνης, εθελοντικών πρωτοβουλιών και κοινωνικής αλληλεγγύης του λιμανιού Κατακόλου

Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη του 2ου Port Festival, της εναλλακτικής γιορτής του λιμανιού του Κατακόλου. Η μουσική είναι η τέχνη που θα κυριαρχήσει, εξίσου σημαντικά είναι όμως και τα άλλα δρώμενα που θα λάβουν χώρα. Παλαιότερες τέχνες συναντώνται με νεότερες, σ’ έναν χώρο που ταυτόχρονα φιλοξενεί τις εθελοντικές πρωτοβουλίες διαφόρων ομάδων και συλλόγων.

Το 2ο Port Festival ξεκινά την Τρίτη 29 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31 Ιουλίου, στο χώρο του αλσυλλίου και «ανοίγει» τις πόρτες του καθημερινά στις 7:30 το απόγευμα με ένα πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ενώ το μουσικό πρόγραμμα θα διαρκεί περισσότερες από τέσσερις ώρες, καθώς θα ξεκινά στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρώνεται μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διοχετευτούν σε σχολεία του νομού μέσω της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με σκοπό την ίδρυση μικρών κοινωνικών παντοπωλείων. Άλλωστε οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η όλη διοργάνωση γίνεται από τους πολίτες για τους πολίτες και αποσκοπεί στην ενίσχυση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών, που θα διευρύνει τις δράσεις αυτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Πρόγραμμα του 2ου Port Festival

Τρίτη 29 Ιουλίου

Την έναρξη του 2ου Port Festival θα σημάνει το 3ήμερο εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building) στις 7:30μ.μ. με υπεύθυνη την αρχιτέκτονα Αθηνά Γαλανοπούλου, και υπό τους dub-reggae ήχους των djs της «Pure Flow Productions». Στη συνέχεια, στις 9 το βράδυ η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS από την Πάτρα δίνει μια ιδιαίτερη παράσταση.

Το ύφος του μουσικού προγράμματος της Τρίτης είναι πιο εναλλακτικό και περιλαμβάνει rock, stoner και hip hop ήχους. Το live ξεκινά στις 9:15 με το μαθητικό συγκρότημα «Rock Four», ακολουθούν οι «Red hands in black sand» από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα οι «Micky ΄n Mallory» και τη βραδιά «κλείνει» ο γνωστός MC «Εισβολέας».

Τετάρτη 30 Ιουλίου

Η Τετάρτη ξεκινά στις 7:30μ.μ. με το εργαστήρι δημιουργίας από ανακυκλώσιμα υλικά με υπεύθυνη την καθηγήτρια Λίτσα Καστριτσέα, το οποίο θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, καθώς και το εργαστήρι δημιουργίας και έκφρασης για παιδιά με υπεύθυνη τη θεατρολόγο Βίκυ Πετροπούλου από το «Ονειροδρόμιο». Παράλληλα συνεχίζεται το εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building).

Το μουσικό κομμάτι της Τετάρτης έχει reggae, funk και groovy ύφος. Τη βραδιά «ανοίγουν»  στις 9 το βράδυ οι «Synth-ema», ακολουθούν οι «Paso Topless», ενώ στη συνέχεια παίρνουν τη σκυτάλη τα συγκροτήματα από την Πάτρα «The Funmpire Combo» και «Bandamadara».

Πέμπτη 31 Ιουλίου

Την Πέμπτη από τις 7:30 το απόγευμα ολοκληρώνεται το εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building) και το εργαστήρι δημιουργίας από ανακυκλώσιμα υλικά. Στις 8:30 το βράδυ το Circo Cachivache, μία ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων, προσφέρουν μια μοναδική παράσταση, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο και το χιούμορ.

Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από ρεμπέτικους, παραδοσιακούς και κρητικούς ήχους. Ξεκινά στις 9:15 με τα μαθητικά συγκροτήματα του Γιάννη Κακολύρη «Ρεμπέτικες πένες» και «Σπόροι», ύστερα ακολουθούν μελωδίες της Κωνσταντινούπολης και της Μ. Ασίας από τους «Πέρα για  … πέραν» και κορυφώνεται με τον σπουδαίο Κρητικό ερμηνευτή Μιχάλη Τζουγανάκη.

Καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου η Γιώτα Γιατρά και η ομάδα της παρουσιάζει την εντυπωσιακή τέχνη των εναέριων ακροβατικών με πανιά. Παράλληλα η ομάδα «Urban Colours» κάνει τη δική της παρέμβαση, φιλοτεχνώντας ένα graffiti σε τοίχο του λιμανιού, ενώ η ομάδα Zizanimation18+ παραδίδει μαθήματα animation-stop motion στο περίπτερο του Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους.  Πλησίον του χώρου η Ομάδα Χειροτεχνών Πύργου ΗλειοΤέχνες, οι HandArtες και άλλοι πολλοί χειροτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.  Τέλος, στα περίπτερα οι παρακάτω ομάδες και σύλλογοι ενημερώνουν για τη δράση και το έργο τους: Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας Αρχέλων, Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Πύργου, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, Δικυκλιστικό Αθλητικό Σωματείο Ηλείας (ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η), Μουριά, λίμνη ξανά, ΕΡΑ Πύργου, Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας.

Ευχαριστούμε για την ευγενική υποστήριξη: Τον Δημήτρη Κορδαλή για το σχεδιασμό της αφίσας, το «VOX radio» για τη δημιουργία του ραδιοφωνικού σποτ, την εταιρεία εκτύπωσης αφισών «Promaid», το ξενοδοχείο «Ορίζοντες» για τη φιλοξενία καλλιτεχνών, τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου για τη βοήθειά τους στην προετοιμασία και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τον διευθυντή κ. Δημητρέλλο για την στήριξη και διευκόλυνση του έργου μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture