Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Η απάντηση Πελετίδη στον Κούγια για το Παμπελοποννησιακό - Παραπέμπει σε Δημαρά - Εξηγεί ότι "το Στάδιο ανήκει στον λαό"

Πάτρα: Η απάντηση Πελετίδη στον Κούγια γ...

"Προτεραιότητα ο ερασιτεχνικός - σωματειακός αθλητισμός"

Αρνητική φαίνεται να είναι, στην παρούσα φάση, η απάντηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στο αίτημα της ΠΑΕ Παναχαϊκή και του Αλέξη Κούγια να παραχωρηθεί στην ομάδα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Πελετίδης απαντώντας χθες στο αίτημα της Παναχαϊκής αναφέρει, εν πρώτοις, ότι η παράταξη του δεν έχει ακόμη δικαιοδοσία ν' αποφασίζει για τις τύχες του Δήμου, ούτε να προβαίνει σε συμφωνίες και εμμέσως παραπέμπει τον κ. Κούγια στην απερχόμενη δημοτική αρχή και στον κ. Δημαρά.

Ωστόσο, στην συνέχεια της γραπτής απάντησης του προς την Παναχαϊκή ο κ. Πελετίδης, περιγράφοντας την πολιτική που η παράταξη του θα ακολουθήσει για την λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου αναφέρει:

"Για το Παμπελοποννησιακό στάδιο που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού στον οποίο και ανήκει, η θέση μας είναι να αξιοποιηθεί προς όφελος της άθλησης του Πατραϊκού λαού και της νεολαίας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία την απαραίτητη οικονομική επιχορήγηση για την χρησιμοποίηση του από τον ερασιτεχνικό – σωματειακό αθλητισμό και την ελεύθερη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας".

ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Δια του εκπροσώπου του Αθανασόπουλου Α.

ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ 25/4/2014 ΤΗΣ  ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Γ.Ε.2005

ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ  Κο Α. ΚΟΥΓΙΑ

Σχετικά με το γραπτό υπόμνημα σας που μας παρέδωσαν εκπρόσωποί σας την 25/7/14 και αφορά αίτημα  παραχώρησης και χρήσης του αγωνιστικού χώρου και μέρος των εγκαταστάσεων του Παμπελοποννησιακού σταδίου από την ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε 2005 σας ενημερώνουμε:

Τα αιτήματα σας αφορούν την αγωνιστική περίοδο από την έναρξή της έως τη λήξη του πρωταθλήματος Football League 2014-2015 και την προετοιμασία της ομάδας σας για τη συμμετοχή της και προσδιορίζεται χρονικά  η παραχώρηση να γίνει το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 30/7/14.

Ο συνδυασμός μας «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Μάη του 14 αναλαμβάνει τις ευθύνες διοίκησης του Δήμου Πατρέων όπως ορίζεται από τους νόμους την 1η Σεπτέμβρη  2014.

Γιαυτό το λόγο πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία εκτός από επαφές, συζητήσεις, ενημέρωση δεν έχουμε καμία δυνατότητα να προβούμε σε ενέργειες, ρυθμίσεις, συμφωνίες ή υπογραφή συμβάσεων εκπροσωπώντας το Δήμο Πατρέων.

Ούτε έχουμε την  πρόθεση να υποκαταστήσουμε την υπάρχουσα διοίκηση του Δήμου, τα όργανα της και τους εκπροσώπους της.

Κύριοι

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη χώρα μας, στον τομέα που αφορά τη φυσική αγωγή και την άθληση του λαού και της νεολαίας μας, του σχολικού αθλητισμού, του ερασιτεχνικού σωματειακού  αθλητισμού  και του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Έχουμε την εκτίμηση ότι το διαμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, με ευθύνη των πολιτικών των μέχρι τώρα κυβερνήσεων αποτελεί εμπόδιο για την ελεύθερη άθληση του λαού και της νεολαίας.

Είναι αποτέλεσμα του εκμεταλλευτικού κοινωνικού-οικονομικού συστήματος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στη χώρα μας και της συμμετοχής της στο διακρατικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει μόνο φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια στις λαϊκές οικογένειες.

Γιαυτό το λόγο ο τομέας του αθλητισμού συνειδητά έχει επαγγελματικοποιηθεί και εμπορευματοποιηθεί, και περιβάλλεται από φαινόμενα  σήψης και διαφθοράς και κορυφώνονται στη συγκεκριμένη περίοδο με τη μετατροπή του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου σε πεδίο ανεξέλεγκτου τζόγου.

Γιαυτό το λόγο το παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο προς εμπορική και άλλου είδους εκμετάλλευση μιας και το ποδοσφαιρικό θέαμα έχει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα συνεπώς και τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περιορίζεται όλο και περισσότερο το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στη φυσική αγωγή και στην άθληση, εφόσον οι εμπλεκόμενες ανώνυμες εταιρείες επιδιώκουν  τη διαμόρφωση άβουλων αποδεκτών και παθητικών καταναλωτών  των παραγόμενων προϊόντων τους.

Σαν νέα Δημοτική Αρχή  αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας θα αποτελεί βασική προτεραιότητα η ενίσχυση του σχολικού –σωματειακού ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας.

Κατά συνέπεια για το Παμπελοποννησιακό στάδιο που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού στον οποίο και ανήκει, η θέση μας είναι να αξιοποιηθεί προς όφελος της άθλησης του Πατραϊκού λαού και της νεολαίας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία την απαραίτητη οικονομική επιχορήγηση για την χρησιμοποίηση του από τον ερασιτεχνικό – σωματειακό αθλητισμό και την ελεύθερη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας.

Γιαυτό το σκοπό θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Κώστας Πελετίδης                                                            Πάτρα  27/7/14"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις