Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Είδα το Νίκο Μαζιώτη να δέχεται πυροβολισμό και να πέφτει κάτω, νόμιζα ότι έβλεπα κινηματογραφική αστυνομική ταινία»

«Είδα το Νίκο Μαζιώτη να δέχεται πυροβολ...

Συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για τη σύλληψη Μαζιώτη

Μεσημέρι 16ης Ιουλίου 2014. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας στο Μοναστηράκι είναι πάνω κάτω οι συνήθεις σε μία κανονική ημέρα. Κόσμος που απολαμβάνει τον καφέ του, άλλοι που χαζεύουν σε κάποια βιτρίνα και κάποιοι άλλοι που απλά μην έχοντας να κάνουν κάτι καλύτερο προτιμούν μία μεσημεριανή βόλτα στα στενά της περιοχής.

Ξαφνικά το σκηνικό αλλάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα: Φωνές, σειρήνες περιπολικών, αστυνομικοί που τρέχουν, πυροβολισμοί και όλος ο κόσμος αναστατώνεται για τα επόμενα δευτερόλεπτα.

Οι καταστηματάρχες στα πέριξ της Μητροπόλεως έξω ακριβώς από την τράπεζα Αlpha βλέπουν κόσμο και αστυνομικούς να μαζεύονται. Ένα άνθρωπος μεταμφιεσμένος – καμουφλαρισμένος με περούκα κείτεται τραυματισμένος κάτω στο έδαφος αιμόφυρτος. «Τι συμβαίνει, τι έγινε;», «Ληστεία;», «Τον πυροβόλησαν;», «Παιδιά χτύπησε αστυνομικός;», «Ρε σεις έχει τραυματιστεί πιο κάτω κοντά στην πλατεία και ένα παλικάρι, τουρίστας είναι».

Είναι μερικές από τις πρώτες φράσεις που ακούει κανείς από τον κόσμο που σπεύδει στο σημείο για να δει τι έχει γίνει. Τραβούν με το κινητό φωτογραφίες και σε λίγα δευτερόλεπτα ακούγεται από κάποιους που έρχονται πιο κοντά στον αιμόφυρτο άντρα ότι πρόκειται για το Νίκο Μαζιώτη, καθώς κάποιοι τον αναγνωρίζουν.  Αστυνομικοί κλείνουν τα στενά γύρω από το σημείο. Διώχνουν κόσμο για την ασφάλειά τους όπως επισημαίνουν.

Ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ φτάνει στα επόμενα λεπτά. Ο Μαζιώτης έχει τραυματιστεί και μεταφέρεται εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό. Λίγο μετά θα ζητήσει ο ίδιος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορυδαλλού, ενώ ακολουθεί εσχάτως η μεταφορά του στις φυλακές Διαβατών.

Μία αστυνομική επιχείρηση που τόσο εκείνη την ημέρα όσο και μέρες μετά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες θύμισε εν πολλοίς κινηματογραφική ταινία.

Η Μαρία η οποία εργάζεται σε ένα καφέ δίπλα ακριβώς στο σημείο παραδέχεται μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr ότι δε μπορεί να ξεχάσει ακόμη και μέχρι σήμερα όλα όσα είδε και αποκαλύπτει πως είδε την ακινητοποίηση του Νίκου Μαζιώτη αλλά και όλα όσα συνέβησαν με ταχύτητα δευτερολέπτων μπροστά στα μάτια της. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια περιγράφει τις σκηνές αυτές που τις κρατά ακόμη μέχρι σήμερα στο μυαλό της κάθε φορά που περνά από τη συγκεκριμένο σημείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις