Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για το αγοράκι που τραυματίστηκε στα Σύβοτα όταν έβαλε το χέρι του στο πλυντήριο

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για το αγοράκ...

Σκληρή η μάχη που έδωσαν οι γιατροί στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα

Δώδεκα ολόκληρες ώρες, τρεις χειρουργοί της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να σώσουν το χέρι ενός μικρού αγοριού.

Το αγγελούδι, τριάμισι ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, στο σπίτι στα Σύβοτα, όταν για λίγα λεπτά διέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς του. Η παιδική περιέργεια το οδήγησε στο παλιό πλυντήριο ρούχων που βρίσκονταν σε λειτουργία.

Άνοιξε την πόρτα και έβαλε μέσα το χέρι του. Αποτέλεσμα ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός και ο ακρωτηριασμός του.

Το παιδάκι οδηγήθηκε σε ιδιώτη γιατρό που υπάρχει στα Σύβοτα, ο οποίος προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Στην Ορθοπεδική Κλινική σήμανε συναγερμός.

Πριν τις δύο το μεσημέρι το παιδάκι εισήχθη στο χειρουργείο. Για δώδεκα ώρες οι γιατροί έδωσαν με πρωτοφανή ζήλο μία μάχη που δεν είχε προηγούμενο.

Επί δώδεκα ώρες βρίσκονταν πάνω από το παιδάκι με μοναδικό σκοπό να σώσουν το χέρι του και να το γλυτώσουν από μία βαριά αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το χέρι του παιδιού ήταν σε πολύ κακή κατάσταση από τον τραυματισμό. Η προσπάθεια τεράστια. Η συγκόλληση έγινε, οι επόμενες ημέρες όμως είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

«Το Νοσοκομείο ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από την στιγμή που ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό. Έγινε η απαραίτητη προετοιμασία μέχρι να φτάσει το παιδάκι και με τον ερχομό του μπήκε στο χειρουργείο. Το Νοσοκομείο, η Κλινική και όλο το προσωπικό ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό και με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα αισιοδοξούμε για την έκβαση της επέμβασης», δήλωσε στο Epiruspost.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις