Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παράσταση διαμαρτυρίας για την Καρδιολογική κλινική τoυ νοσοκομείου Μεσολογγίου

Παράσταση διαμαρτυρίας για την Καρδιολογ...

Το Σάββατο νωρίς το πρωί φορείς της πόλης του Μεσολογγίου συναντήθηκαν στον χώρο του Νοσοκομείου του Χατζηκώστα.

Στο χώρο βρέθηκαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης,  αντιπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου,  της Α΄ΕΛΜΕ, επιπλέον ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Μπροστά κ. Πάνος Παπαδόπουλος, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου.

Πληροφορίες,  από την Παρασκευή, έλεγαν ότι μετά από απόφαση της διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου επρόκειτο να μετακινηθεί ο μοναδικός καρδιολόγος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ώστε να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Όπως ήταν φυσικό, αυτό θορύβησε την τοπική κοινωνία που για πολλοστή φορά γίνεται μάρτυρας της επιχειρούμενης υποβάθμισής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Ύστερα από την προσωρινή μεταφορά ασθενών από την νεφρολογική κλινική προς το Αγρίνιο, οι πολίτες του Μεσολογγίου ενημερώνονται με τον πιο αμφιλεγόμενο τρόπο για τη μεταφορά της εφημερίας του επιμελητή καρδιολόγου, της καρδιολογικής κλινικής Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο.

Αποτέλεσμα, αυτής της διοικητικής πράξης, είναι η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου να μην δέχεται καρδιολογικά περιστατικά σήμερα  Σάββατο αφού πλέον ο μοναδικός καρδιολόγος του Νομού μεταφέρεται στο Αγρίνιο.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου, οι παραβρισκόμενοι πήραν την απάντηση ότι η διοίκηση λειτουργεί και παίρνει αποφάσεις  κάτω από αντίξοες συνθήκες που κυρίως δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού και την μείωση των οικονομικών πόρων.

Η κ. Τριανταφύλλου , σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της, που ακολουθεί «…επισήμανε μια φορά την πλήρη απαξίωση και καταστροφή των δομών υγείας σε όλο το Νομό. Ειδικά για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου τόνισε πως βρίσκεται σε καθεστώς λειτουργικής κατάρρευσης. Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και για τα δύο Νοσοκομεία του Νομού ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Επιπλέον τόνισε ότι η διασύνδεση των οργανισμών των δύο νοσοκομείων δεν έλυσε κανένα πρόβλημα και θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πέρασαν ούτε δυο μέρες από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, στο οποίο ο νέος Υπουργός Υγείας  κ. Βορίδης φέρεται να διαβεβαιώνει τον βουλευτή κ. Καραγκούνη ότι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν απειλείται με κλείσιμο και ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν πόροι και προσλήψεις προσωπικού.

Δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου καθώς και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στην υγεία γενικότερα δείχνουν πως ο κ. Βορίδης βαδίζει στο δρόμο που χάραξε ο κ. Γεωργιάδης και ολόκληρη η κυβέρνηση.

Πάντως, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου σε συντονισμό με τοπικούς φορείς  δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν τον αγώνα και προσανατολίζονται σε άμεσες κινητοποιήσεις ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες τις περιοχής και να  αναστραφεί  η κατεύθυνση της πορείας απαξίωσης και διάλυσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις