Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οι Δήμοι που «έστηναν» μελέτες και «λεηλατούσαν» το ΕΣΠΑ

Οι Δήμοι που «έστηναν» μελέτες και «λεηλ...

Τα πορίσματα - φωτιά των κλιμακίων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το μεγάλο αυτό «κόλπο» κινητοποίησαν τις Εισαγγελικές Αρχές

«Στημένες» μελέτες και Κοινοτικά Προγράμματα εκατομμυρίων Ευρώ, από το ΕΣΠΑ, αφορά το «μεγάλο κόλπο», στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) 4 Δήμων, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, το φερόμενο ως σκάνδαλο έχει να κάνει με την εγκατάσταση συστημάτων τηλεχειρισμού συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης στις «επίμαχες» Δ.Ε.Υ.Α., που σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι και ο λόγος που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα.

Τα πορίσματα - φωτιά των κλιμακίων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το μεγάλο αυτό «κόλπο» κινητοποίησαν τις Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες ερευνούν τις υποθέσεις αυτές και σε αρκετές περιπτώσεις έχει ξεκινήσει ήδη η δικαστική διαδικασία.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης υποστηρίζουν πως, οι συγκεκριμένες Δημοτικές Επιχειρήσεις, λόγω της κακοδιαχείρισης σε Κοινοτικά Προγράμματα, των υπέρογκων αμοιβών των εργαζομένων σ' αυτές, αλλά και των αδιαφανών προσλήψεων, αρνούνται να απογραφούν.

Το φερόμενο ως σκάνδαλο, που αφορά στον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης, έχει «πρωταγωνιστή» υπάλληλο του Υπουργείου Ανάπτυξης, 15 Δ.Ε.Υ.Α., εκ των οποίων οι τέσσερις (Καβάλας, Άρτας, Χαλκίδας και Χανίων) δεν έχουν απογραφεί στη βάση δεδομένων του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης και ελέγχονται από τις Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές, για τη νομιμότητα των αναθέσεων των μελετών, αλλά και των έργων.

«Πέτρα του σκανδάλου» φέρεται να είναι Προϊστάμενος στην Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπ. Ανάπτυξης, ο οποίος «προμήθευε» μελέτες για έργα συστημάτων τηλεχειρισμού σε 15 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης και 4 Δήμους σε ολόκληρη τη Χώρα, την τελευταία 10ετία, προβάλλοντας τη θέση του στο Υπουργείο, από την οποία ελέγχεται εάν εξασφάλιζε ή επιτάχυνε τη διαδικασία χρηματοδότησης των έργων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το νόμιμο οικονομικό όφελος, μόνο από την πληρωμή των μελετών, από το 2004 μέχρι σήμερα, ανέρχεται στις 400.000 Ευρώ, ενώ η Εφορία έχει ξεκινήσει ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εν λόγω υπαλλήλου και της συζύγου του, για ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά