Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Kατευθύνεται σε νοσοκομείο της Πάτρας ο ένας γραμμικός επιταχυντής από τη δωρεά Νιάρχου

Kατευθύνεται σε νοσοκομείο της Πάτρας ο ...

Δωρεά ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας

Και η Πάτρα θα επωφεληθεί όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr από την δωρεά ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος Νιάρχου, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα. Το Ιδρυμα χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιάς τεχνολογίας γραμμικών επιταχυντών σε επτά Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας με νέους υπερσύγχρονους επιταχυντές. Η επιλογή των Δημόσιων Νοσοκομείων, στα οποία θα εγκατασταθούν οι νέοι επιταχυντές, θα γίνει, όπως ανέφερε το Bήμα, με γνώμονα, αφενός τη σωστή γεωγραφική κάλυψη από πλευράς παροχής υπηρεσιών υγείας όλης της επικράτειας και αφετέρου την παλαιότητα του υφιστάμενου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, κατά  πάσα πιθανότητα το ΠΓΝΠ στην Πάτρα  θα είναι το ένα απο τα επτά νοσοκομεία που θα παραλάβουν σύγχρονους γραμμικούς επιτανυχτές.

Τα νέα, σύγχρονα μηχανήματα ακτινοθεραπείας θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία ογκολογικών ασθενών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον μέσω της δωρεάς του το Ίδρυμα θα φροντίσει για την εκπαίδευση του αρμόδιου ιατρικού και τεχνικού προσωπικού  του κάθε δημόσιου νοσοκομείου με νέο γραμμικό επιταχυντή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα.

Η νέα δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον των υπόλοιπων δωρεών του, προκειμένου να συμβάλει ενάντια στις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being