Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά για τα νεκρά ψάρια στην Παμβώτιδα

Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά για τα νε...

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη αστικών λυμάτων

Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και τίποτα δεν αποκλείεται για το φαινόμενο των νεκρών ψαριών που συνθέτουν την εικόνα στην επιφάνεια της λίμνης, με τους φορείς να θεωρούν ως την πλέον πιθανή αιτία το πλαγκτόν  και την έλλειψη οξυγόνου στο εσωτερικό των υδάτων της λίμνης. Οι επιστήμονες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους για να εξακριβώσουν τι προκάλεσε τις θλιβερές αυτές εικόνες.
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας 
Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια υπογραμμίζει ότι κλιμάκια υπαλλήλων του ΚΕΠΠΕ και του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν αυτοψία στην παραλίμνια περιοχή Ανατολής, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε το θάνατο ψαριών.
Για το σκοπό αυτό και σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πάρθηκαν δείγματα, τα οποία και εξετάζονται.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη αστικών λυμάτων στη λαγκάτσα της Ανατολής, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οφείλονται  σε  διαρροή φρεατίου. Από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις