Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Θα θρηνήσουμε θύματα στην Αιτωλοακαρνανία εξαιτίας της κατάστασης των δύο Νοσοκομείων

ΣΥΡΙΖΑ: Θα θρηνήσουμε θύματα στην Αιτωλο...

Σημερινή ανακοίνωση

Οι υπηρεσίες υγείας στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις κραυγαλέες και επικίνδυνες, για τον τοπικό πληθυσμό, ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, Αγρινίου και Μεσολογγίου, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Αντί για ενίσχυση της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας των δύο νοσοκομείων παρατηρούμε, τον τελευταίο καιρό, την προχειρότητα της διοίκησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Την προχειρότητα αυτή, η κοινωνία την αντιλαμβάνεται ως ανευθυνότητα και εγκατάλειψη του δημόσιου τομέα υγείας.

Το τελευταίο πρόβλημα, που δημιούργησε έκπληξη και μεγάλη ανησυχία, είναι η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για μετακίνηση ενός εκ των τριών καρδιολόγων γιατρών του νοσοκομείου Μεσολογγίου στο Αγρίνιο, για να καλύψει τις εφημερίες της αντίστοιχης κλινικής εκεί. Η αποσπασματική αυτή αντιμετώπιση του προβλήματος της καρδιολογικής κλινικής Αγρινίου όχι μόνο δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αφού πια μένουν ακάλυπτοι οι ασθενείς του.

Τα προβλήματα, στα δύο νοσοκομεία του νομού, είναι προφανές, δεν αντιμετωπίζονται αλλά συσσωρεύονται το τελευταίο διάστημα. Πολύ πρόσφατα είχε δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα και στη μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Αγρινίου. Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία των ασθενών και απορρέουν από τις κυβερνητικές βάρβαρες πολιτικές υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, με την υποχρηματοδότηση, που οδηγεί στη συρρίκνωση του προσωπικού και στο κλείσιμο νοσοκομείων, όπως το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Καλούμε την κυβέρνηση, αντί να θέτει σε διαθεσιμότητα-απόλυση το 15% των εργαζομένων στα νοσοκομεία,- με την προσχηματική αξιολόγηση(νόμος 4250/'14)-, να προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία στελέχωση των νοσοκομείων, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε επίσης τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου κ.Γ.Βλάχο, να άρει την παραπάνω απόφασή του (Παρασκευής 25 Ιουλίου), και να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών με διάτρητες αποφάσεις σαν αυτή, αλλά να διασφαλίζει έγκαιρα το απαραίτητο προσωπικό, για την άρτια και απρόσκοπτη λειτουργία (και) των δύο νοσοκομείων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις