Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Πριν την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου η απόφαση για την έδρα που διεκδικεί ο Απόστολος Κατσιφάρας

Πάτρα: Πριν την ορκωμοσία του Περιφερεια...

Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών

Στις 10 Αυγούστου, δηλαδή πριν την  ορκωμοσία των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στις 25 Αυγούστου αναμένεται η απόφαση του  Διοικητικού Εφετείου Πατρών για την ένσταση που κατέθεσε η παράταξη του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα μετά την ανακήρυξη των εκλεγέντων μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ένσταση συζητήθηκε σήμερα και οι δύο πλευρές που μάχονται για μια  έδρα, δηλαδή η πλευρά Κατσιφάρα και η πλευρά Χατζηλάμπρου κατέθεσαν τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους.

Παρά το γεγονός ότι αναμενόταν να καθυστερήσει η απόφαση, αυτή τελικά θα βγει πολύ νωρίτερα, με αποτέλεσμα στην ορκωμοσία να έχουν διαλευκανθεί πλήρως τα πράγματα.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών κατένειμε, στην απόφαση ανακήρυξης, 30 έδρες στην παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα και 21 στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κάτι που φαίνεται ότι μάλλον αντιβαίνει το άρθρο 138 του «Καλλικράτη», όπως ισχυρίζεται η παράταξη Κατσιφάρα, από το οποίο συμπεραίνεται ότι στα 51μελή συμβούλια (όπως αυτό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) η κατανομή είναι 31-20.

Η επιπλέον έδρα των παρατάξεων της μειοψηφίας έχει κατανεμηθεί στην παράταξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» του Βασίλη Χατζηλάμπρου, η οποία καταλαμβάνει 5 έδρες (αντί 4), εκ των οποίων καμία δεν προβλέπεται στην Ηλεία (3 στην Αχαΐα και 2 στην Αιτωλοακαρνανία), με συνέπεια ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης να μην εκλέγεται.

Υπενθυμίζεται ότι η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει στις 11 το πρωί της 25ης Αυγούστου στο αίθριο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις