Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λύση στα ασφαλιστικά των ένστολων μετά από παρέμβαση Νταβλούρου σε Σαμαρά και Κικίλια

Λύση στα ασφαλιστικά των ένστολων μετά α...

Ο επικουρικός κλάδος του ΤΕΑΠΑΣΑ θα ενταχθεί στο ενιαίο Ταμείο, με εκπροσώπηση εργαζόμενων και συνταξιούχων

Υπό την εποπτεία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης παραμένει το Ταμείο επικουρικής ασφάλισης των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας, μετά από σχετική απόφαση  του υπουργού Βασίλη Κικίλια, που οδήγησε σε σημαντική τροποποίηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο επικουρικός κλάδος του ΤΕΑΠΑΣΑ θα ενταχθεί στο ενιαίο Ταμείο, με εκπροσώπηση εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που δεν είχε διασφαλιστεί η αυτονομία του Ταμείου επικουρικής ασφάλισης αυτομάτως θα κινδύνευε το εφάπαξ των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας.

Αυτό το ενδεχόμενο εκτιμάται πως είχε οδηγήσει περίπου 3.500 αστυνομικούς να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης, προκειμένου να προλάβουν το εφάπαξ.

Στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης σημαντικό ρόλο, διαδραμάτισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την πρόθεση του να «μεταφέρει» το Ταμείο των Αστυνομικών στα Επικουρικά, σήμανε συναγερμός στο Μαξίμου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

Το μεσημέρι της Πέμπτης, τόσο ο κ. Νταβλούρος, όσο ο προερχόμενος από την Αστυνομία, βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης συναντήθηκαν στη Βουλή, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα την Δημοκρατία, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Οι δύο  Νεοδημοκράτες  βουλευτές ανέλυσαν στον πρωθυπουργό το θέμα που έχει δημιουργηθεί και ζήτησαν την επίλυση, επιτέλους, του ασφαλιστικού ζητήματος που έχει δημιουργηθεί με το Ταμείο Πρόνοιας των αστυνομικών, πρώην συναδέλφων τους.

Ο πρωθυπουργός  αφού τους άκουσε με προσοχή  διαβάζοντας  σχετικές αναφορές που του προσκόμισαν κάλεσε στο τηλέφωνο τον  Βασίλη  Κικίλια, του μετέφερε το θέμα και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προχώρησε στις διαδικασίες για την επίλυση του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις