Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιώτισσας μεταφέρεται στο Αίγιο για προσκύνημα

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μεγαλο...

Στις 9 και 10 Αυγούστου στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Μητροπολιτικού ναού του Αιγίου

Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης στο γειτονικό Αίγιο, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από τα εγκαίνιά του και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων.

Η πρώτη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 9-10 Αυγούστου 2014 και θα περιλαμβάνει την υποδοχή στην πόλη του Αιγίου για διήμερο ιερό προσκύνημα της θαυματουργής και ιστορικής εικόνας της Παναγίας από την ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων.

Πιο συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του Αιγίου θα γίνει το Σάββατο 9/8 η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας του Μοναστηριού του Μεγάλου Σπηλαίου. Θα τελεστεί δέηση και στη συνέχεια εν πομπή θα οδηγηθεί η εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αιγίου όπου θα τελεστεί το απόγευμα του Σαββάτου Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου ενώ θα παραστούν και θα συγχοροστατήσουν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος.

Στην συνέχεια θα γίνει Ιερά Αγρυπνία στις 11 το βράδυ του Σαββάτου ενώ την Κυριακή 10 Αυγούστου το πρωί, θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 6.30 το απόγευμα Ιερά Παράκληση και κατόπιν η εικόνα συνοδεία του ηγούμενου του μοναστηριού, θα επιστρέψει στον θρόνο της στην ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου που κουβαλά μεγάλη ιστορία και είναι χτισμένη μέσα σε ένα βράχο, στους πρόποδες του Χελμού, σε υψόμετρο πάνω από 1100 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η εικόνα της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιώτισσας βγαίνει από τον θρόνο της. Το μοναστήρι πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο και πέρυσι στην ιερά πανήγυρη είχε παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Επίσης από την 1η Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη της προέδρου του ιδρύματος Βάνας Μπεντεβή, έκθεση έργων του Ερνέστου Τσίλερ, αρχιτέκτονα του Μητροπολιτικού Ναού Αιγίου αλλά και του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων της Πάτρας καθώς και έργων του αγιογράφου - ζωγράφου Κωνσταντίνου Φανέλλη, ο οποίος φιλοτέχνησε το τέμπλο του Ναού.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών, υπό την διεύθυνση του π. Χρήστου Κυριακόπουλου ενώ θα τιμηθεί από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος για τη συμπλήρωση 35 χρόνων ποιμαντικής διακονίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις