Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με δωρεάν είσοδο η προβολή του εθνολογικού ντοκιμαντέρ «Άκουσα τον θεό να κλαίει» στην Αχάια Κλάους αύριο Δευτέρα

Με δωρεάν είσοδο η προβολή του εθνολογικ...

Η βραδιά στην Αχαΐα Κλάους θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο χώρο και αρώματα κρασιού - Το ντοκιιμαντέρ φέρει την σκηνοθεσία της Ελπίδας Σκούφαλου

Στο μαγευτικό estate-ιστορικό οινοποιείο της  «Αχαΐα Κλάους» με τους αμπελώνες και τα κελάρια κρασιού, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 θα προβληθεί η ταινία «Άκουσα τον θεό να κλαίει» της Ελπίδας Σκούφαλου.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο εθνολογικού χαρακτήρα και περιεχομένου ντοκιμαντέρ, για ένα εικαστικό και μουσικό trip -  που εξερευνά την έκσταση μέσα από τη μουσική και το θρήνο. Μοιρολόγισμα στη Λίβινα της Αλβανίας, αναστενάρικο πανηγύρι, τελετή Ασούρα των Σιητών Πακιστανών.

Η ταινία έχει προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO. Η βραδιά στην Αχαΐα Κλάους θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο χώρο και αρώματα κρασιού.

Η ζυγιά του Βορειοηπηρώτη Κώστα Βέρδη θα παίξει  «σκέτα» μοιρολόγια και τραγούδια. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας. Την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Αγγελάκας.

Το μοντάζ έχει κάνει ο Ρουσσέλος Αραβαντινός. Επιστημονική σύμβουλος είναι η Μιράντα Τερζοπούλου και ειδικός σύμβουλος ο Νίκος Διονυσόπουλος.

Ώρα προσέλευσης 20.30 – Ξενάγηση στο οινόκαστρο της Αχαΐα Κλάους.

Ώρα έναρξης προβολής 21.30’

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκ των χορηγών υποστήριξης και επικοινωνίας είναι το portal thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture