Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η διυλίζουσα τον κώνωπα ΔΕΗ

Η διυλίζουσα τον κώνωπα ΔΕΗ

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Είναι άνευ αντιρρήσεως φρικτόν αυτό που συνέβη με την ΔΕΗ να διακόψει την παροχήν ρεύματος σε οικία, εντός της οποίας διέμενε ασθενής υποστηριζομένη με μηχανικά μέσα. Και φυσικά ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Αν γνώριζε ή όχι την περίπτωση η ΔΕΗ δεν έχει και τόση σημασία. Η πράξη της είναι κατακριτέα και η αφαίρεση ζωής γεγονός. Τα αίτια θα ερευνηθούν αρμοδίως.

Από την πλευρά την δική μας, δηλαδή ως καταναλωτών, θέλομεν να αναφέρομεν ότι η ΔΕΗ δεν μας σέβεται καθόλου στον τομέα της παροχής ενέργειας, αλλά και στον τομέα της τιμής που το διαθέτει. Τα όρια καταναλώσεως βάσει των οποίων καθορίζει την τιμήν μονάδος δεν τα βρίσκομε και τόσον αναγκαία.  Επίσης η χρήση των εισπραττομένων δεν είναι η ενδεδειγμένη.  Σπατάλες πολλές τις οποίες ακολούθως επιρρίπτει στις τσέπες των φτωχών. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά ωμή πραγματικότητα. Αυτήν την στιγμή οφείλουν  στην ΔΕΗ οι διάφορες βιομηχανίες πολλά εκατομμύρια Ευρώ. Άλλη 150 εκατομμύρια Ευρώ άλλη 100 εκατομμύρια και δεκάδες άλλες ανάλογα ποσά. Αυτά δεν φαίνεται  να τα ζητά επιμόνως.  Μόλις το χρέος ανέβαινε και δεν υπήρχε πρόθεση του βιομηχάνου να πληρώσει έπρεπε να διακόπτει το ρεύμα. Δεν το πράττει γιατί δεν το επιτρέπει φαίνεται ο πολιτικός παράγοντας!! Η ΔΕΗ  έπρεπε να προβεί σε διακοπή και να μη αιτιάται ότι θα σταματήσει η βιομηχανία. Καλλίτερα να σταματήσει για λίγες ώρες ή ημέρες η παραγωγή στην επιχείρηση παρά η διακοπή ανθρωπίνης ζωής, όπερ δυστυχώς και εγένετο! Γιατί στους μεγαλόσχημους δεν αποπειράται απλή απειλή για διακοπή ρεύματος, ενώ στους πένητες γίνεται αυτό, όπως τον τελευταίον καιρόν έγιναν διακοπές σε περίπου 400.000 φτωχούς βιοπαλαιστές. Και καμμία σε βιομηχανία , όσο μικρή  και άν ήταν αυτή!! Να ζητηθεί σήμερα η εξόφληση των οφειλών των βιομηχανιών σε διάστημα ενός μηνός και όχι σε εκατό δόσεις!! γιατί ώσπου να εξοφληθούν αυτές το χρέος θα έχει γίνει εκ νέου διπλάσιο!! Αποτελεί υψίστην προσβολήν για τον φτωχόν καταναλωτήν η διακοπή ρεύματος λόγω χρεών ολίγων Ευρώ, ενώ για τους οφειλέτες τεραστίων ποσών δεν υπάρχει πρόβλημα από την ΔΕΗ!!

Επίσης να αφαιρεθούν αμέσως από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ όλες οι οφειλές υπέρ τρίτων. Να πληρώνομεν μόνον ρεύμα. Τίποτε άλλο. Και τότε δεν θα υπήρχε ουδεμία διακοπή και ουδείς θάνατος εξ αυτής της αιτίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις