Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναχώρησε σήμερα το πρωί με προορισμό το Φανάρι το πούλμαν της Ιεράς Μητρόπολης, για τη χειροτονία Πατρινού

Πάτρα: Αναχώρησε σήμερα το πρωί με προορ...

Θα πραγματοποιήσουν Προσκύνημα στον ΙΝ του Ορθόδοξου Πατριαρχείου και θα παραστούν στην χειροτονία του π. Μαξίμου Βγενοπούλου

Στις 6 το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, από τον χώρο έμπροσθεν του νέου Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου ξεκίνησε σήμερα το πούλμαν της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πλήρες πιστών, με προορισμό το Φανάρι, όπου θα πραγματοποιήσουν Προσκύνημα με την ευκαιρία του μεγάλου γεγονότος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παράλληλα και άλλοι πιστοί θα καταφθάσουν εκεί με πτήση τσάρτερ από τον Άραξο.

Όπως είναι γνωστό στις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στον ΙΝ Αγ. Γεωργίου, η χειροτονία ως επισκόπου Σηλυβρίας του Πατρινού τ. Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού  Πατριαρχείου π. Μαξίμου Βγενοπούλου, υιού της σεβ. μητρός Ελένης Βγενοπούλου το γένος Γ. Βαρδάκη, από την άνω πόλη Πατρών και του αείμνηστου Ιω. Βγενόπουλου, καταγομένου από την κοινότητα Αγ. Άννης Ηλείας. Αλλά και αδελφή της Ιουλίας Βγενοπούλου, συζύγου Ιω. Μπαρμπούνη.

Από τις πρώτες που κατέφθασαν στον τόπου αναχωρήσεως ήσαν οι αδελφές Αγγελική Βαρδάκη και Φωτεινή Μόσχου, που τις προϋπάντησε καλόκαρδα ιερωμένος με την προσφώνηση «καλώς τις θείες».

Ο εκ Πατρών Επίσκοπος, είναι γνωστός στους εκκλησιαστικούς κύκλους από το εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο του, που αποτελεί προσφορά στην προσέγγιση των εκκλησιών της Ελληνορωμαϊκής και Ορθόδοξης πλευράς.

Η αναφορά γίνεται  για την διδακτορική διατριβή του Πατρινού π. Μ. Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ένα από τα κύρια πνευματικά έργα του, όπου μέσω αυτού έλαβε επίσημα το δίπλωμα της ανακηρύξεώς του σε διδάκτορα της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η εν λόγω διατριβή του είχε θέμα υπό τον τίτλο: «Το Πρωτείο στην Εκκλησία - Από την Α΄ Βατικανή στην Β΄ Βατικανή Σύνοδο: Μια Ελληνορθόδοξη προσέγγιση» (Primacy in the Church - From Vatican I to Vatican II: A Greek Orthodox Perspective).

Η διδακτορική διατριβή απέσπασε ευμενείς κρίσεις των εξεταστών καθηγητών Μητροπολίτου Διοκλείας κ. Καλλίστου Ware και της Ελλογιμ. Δρος G. Simmonds, οι οποίοι τόνισαν ότι το διδακτορικό του θα συμβάλει στην επιστήμη της Θεολογίας, γι αυτό και παρότρυναν τον Μ. Αρχιδιάκονο να το εκδώσει.

Επίσης, κάτι που ίσως δεν είναι γνωστό ευρύτερα για τον ταπεινό χαρακτήρα του χειροτονούμενου, είναι ότι ξεκίνησε από παιδί την είσοδό του στον εκκλησιαστικό χώρο με την υπηρέτηση στον ενοριακό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πατρών, στην άνω πόλη Πάτρας, όπου γεννήθηκε σε φτωχή μονοκατοικία του σοκακιού της οδού Ιπποκράτους 26, μόλις 50 μέτρα από τον ναό, που υπήρξε Μητροπολιτικός των Πατρών στην προεπαναστατική του 1821 περίοδο και στην συνέχεια φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών. Από κει και πέρα η ανέλιξή του στις βαθμίδες της Ορθοδοξίας υπήρξε ως συνέπεια της Πίστης του σε αυτήν!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις