Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η βουλευτής της ΝΔ από την Ηλεία Διονυσία Αυγερινοπούλου απειλεί να καταψηφίσει το νόμο για τα δάση

Η βουλευτής της ΝΔ από την Ηλεία Διονυσί...

Δηλώνει ότι είναι αντισυνταγματικό

Βόμβα εκ των έσω έπληξε την ΝΔ καθώς η βουλευτής του κόμματος Διονυσία Αυγερινόπουλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει διατάξεις του νόμου για τα δάση που συζητείται στη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε άρθρα αντισυνταγματικά.

Η κυρία Αυγερινοπούλου η οποία είναι και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής προκάλεσε έκπληξη όταν πήρε το λόγο κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου.

Οι βουλευτές ακροάζονταν εκπροσώπους φορέων που διατύπωσαν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

Η βουλευτής αναφέρθηκε τόσο στην κοινοβουλευτική της ιδιότητα όσο και στην επαγγελματική της υπενθυμίζοντας ότι είναι δικηγόρος ειδικευμένη στο περιβαλλοντικό δίκαιο.

«Από μια πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου-είπε- είδα ότι αρκετές εκ των ρυθμίσεων φαίνεται να είναι αντισυνταγματικές».

Επιφυλάχθηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με τη ψήφιση του τις προσεχείς ημέρες και αφού έχει προηγηθεί η επεξεργασία των διατάξεων από τις νομικές υπηρεσίες της Βουλής ώστε «να μας φέρουν διαφορετικές ρυθμίσεις αυτών των τμημάτων που φέρονται να έχουν ευθεία αντισυνταγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι κατά του νομοσχεδίου έχει ταχθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση και αν πράγματι η κυρία Αυγερινοπούλου κάνει πράξη τις απειλές της μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ως προς τη ψήφιση του, λόγω των αριθμητικών συσχετισμών μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Β΄ θερινό τμήμα.

Υπάρχει βέβαια πάντα η δυνατότητα αντικατάστασης της με άλλο πειθήνιο βουλευτή σε περίπτωση που η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις