Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Τα κρουαζιερόπλοια που δεν... έρχονται και η "μελαγχολία" των Πατρινών εμπόρων σήμερα το πρωί

Πάτρα: Τα κρουαζιερόπλοια που δεν... έρχ...

Με αφορμή μια είδηση από την Θεσσαλονίκη

Με... δόση μελαγχολίας σχολίαζαν σήμερα το πρωί σε συνεργάτη του thebest.gr έμποροι του κέντρου της Πάτρας την είδηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας για την άφιξη δυο κρουαζιερόπλοιων με 1.400 επιβάτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

"Η Πάτρα ποτέ δεν επένδυσε συστηματικά στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και όσα πλοία έδεσαν στο λιμάνι, όπως αυτό τον περασμένο μήνα, έδεσαν όχι ως αποτέλεσμα μιας οργανωμένης πολιτικής αλλά εξαιτίας επαφών κάποιων τοπικών παραγόνων με ταξιδιωτικούς οργανισμούς", έλεγαν στο thebest.gr.

Κι όμως, η Πάτρα έχει όλες τις γνωστές προυποθέσεις να γίνει πόλος έλξης κρουαζιερόπλοιων. Μεγάλη πόλη, καλή και ποιοτική αγορά, μικρή απόσταση από πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους (Ολύμπια, Δελφοί, Επίδαυρος κ.α.), Άγιος Ανδρέας κ.α.

Μόλις χθες κατέπλευσε στη Ζάκυνθο ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου με 754 Αμερικανούς κυρίως τουρίστες, υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Στην Πάτρα, η έλευση ενός μικρομεσαίου κρουζιερόπλοιου γίνεται μεγάλη είδηση ακριβώς διότι είναι σπάνιο γεγονός...

Το ερώτημα είναι σαφές: Μήπως η πόλη και οι φορείς της, ο Δήμος, η Περιφέρεια, ο ΟΛΠΑ, το Επιμελητήριο, θα έπρεπε τώρα, εν μέσω κρίσης, να αναλάβουν μια νέα πρωτοβουλία προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων ώστε να δείξουν ότι υπάρχει διέξοδος και ότι δεν... στέρεψαν από ιδέες τόνωσης της τοπικής οικονομίας;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά