Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Μείωση των διοδίων της Γέφυρας ζητά η βουλευτής Νίκη Φούντα

Δυτική Ελλάδα: Μείωση των διοδίων της Γέ...

Συνάντηση με τον Γιάννη Φρέρη

Την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου επισκέφθηκε η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας (Γέφυρα Α.Ε.) κ. Γιάννη Φρέρη, με συνεργάτες του κι εργαζόμενους.

O κ. Φρέρης ενημέρωσε την Βουλευτή για το ιστορικό του έργου, τα οικονομικά και τεχνικά χαρακτηριστικά της μελέτης και της κατασκευής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρηματοδότηση, την συντήρηση με εξειδικευμένο προσωπικό, την αειφορία και την εύρυθμη λειτουργία της Γέφυρας, την ευθύνη της οποίας έχει η εταιρεία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ευθύνες της εταιρείας για την ομαλή λειτουργία του έργου, μέσα στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης για την συντήρηση, αλλά και σε όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το έργο να βρίσκεται πάντα στη πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων.

Παράλληλα, έγινε εκτενής ενημέρωση για την εμπορική, κοινωνική και χορηγική στρατηγική της εταιρείας. Η κ. Φούντα αμέσως μετά, ζήτησε να ενημερωθεί για την τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας αλλά και για το εάν εξετάζεται ως ενδεχόμενο μια γενναία αναπροσαρμογή του ύψους των διοδίων της, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία.

Ζήτησε μάλιστα να εξεταστεί και το αν θα ήταν ακόμη και για την εταιρεία πιο κερδοφόρος η τακτική της μείωσης των διοδίων για την αύξηση των διελεύσεων, με απώτερο στόχο το να γίνει η γέφυρα προσβάσιμη σε όλους. Όπως διευκρίνισε ο κ. Φρέρης θα μπορούσαν να εξεταστούν στο μέλλον διάφορες πρακτικές, επισημαίνοντας όμως τις τεράστιες υποχρεώσεις της Γέφυρας απέναντι στα δάνειά της προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επισήμανε την δυνατότητα που έχουν οι πολίτες σε πρόσβαση στα πολλά εκπτωτικά πακέτα, πακέτα που μάλιστα αρχικά δεν είχαν προβλεφθεί στον οικονομικό προγραμματισμό της εταιρείας.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με εκατέρωθεν δεσμεύσεις για την συνέχιση μιας συνεργασίας που θα έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για τους πολίτες, σε συνδυασμό με οικονομικότερες λύσεις για τους χρήστες.

Μεταξύ άλλων η κα Φούντα ανέφερε: "Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποτελεί πια ένα διεθνές σημείο αναφοράς, μεγάλης κοινωνικής και παραγωγικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Αποτελεί κι ένα είδος άτυπου -και σπάνιου- συμβόλου αξιοποίησης ουσιαστικών υποδομών που έγιναν στην χώρα με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το έργο ολοκληρώθηκε με τον αρτιότερο τεχνικά και τεχνολογικά τρόπο κατασκευής και διαθέτει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και μεταφοράς. Άρα σε αυτή την χώρα «μπορούμε κι έτσι»!

Για την μέγιστη οικονομική και κοινωνική αξιοποίηση του έργου, αλλά και τον επιμερισμό και την διάχυση του αναπτυξιακού και παραγωγικού οφέλους στις τοπικές κοινωνίες, απαιτείται η αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής ώστε να καταστεί η δυνατότητα διέλευσης συμβατή με την εισοδηματική δυνατότητα των πολιτών.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει αναβαθμίσει την ζωή των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της χώρας και έτσι πρέπει όλοι να το αντιμετωπίζουμε. Ας δουλέψουμε ώστε να παλέψουμε για οικονομικότερες και ασφαλέστερες, άρτιες αισθητικά και λειτουργικά υπηρεσίες προς τους πολίτες".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά