Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 40.000 αιτήσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο! - Θα γίνει δεκτός ένας στους τέσσερις

Πάτρα: Πάνω από 40.000 αιτήσεις στο Ανοι...

Απονομή μεταπτυχιακών τίτλων σε 271 φοιτητές

Τους Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών στους 271 νέους κάτοχους Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης απένειμε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, σε τελετή που φιλοξενήθηκε στο αίθριο του ΕΑΠ το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία των Κοσμητόρων των Σχολών, του Γενικού Γραμματέα του ΕΑΠ κ. Χαράλαμπου Ροδόπουλου, καθώς και πλήθους συγγενών και φίλων των φοιτητών.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΠ, καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε στους νέους κάτοχους Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης ο νέος κύκλος που ξεκινάει στη ζωή τους να είναι γόνιμος, αποδοτικός, και να συμβάλουν δημιουργικά στην προσωπική τους ζωή και την δημόσια ζωή της χώρας.

«Ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο, η επένδυση στην Παιδεία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα» τόνισε, «γιατί είναι ένας δρόμος για να ικανοποιήσει κανείς τις προσωπικές του επιθυμίες και φιλοδοξίες, αλλά είναι και η κινητήριος δύναμη για να οδηγήσει στην πρόοδο, την κοινωνική ευημερία και να βοηθήσει στην κατάκτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την χώρα μας. Η διαμόρφωση του μέλλοντος περνάει μέσα από την Παιδεία!».

Όπως τόνισε ο καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, οι αριθμοί των υποψηφίων για τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών («οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 40.000 για περίπου 10.000 θέσεις»), αποδεικνύουν ότι το ΕΑΠ ικανοποιεί μια πάγια ανάγκη της Ελληνικής κοινωνίας για συνεχιζόμενη και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επεσήμανε ότι το πτυχίο από μόνο του δεν προεξοφλεί την επιτυχία, καθώς βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τους παρέχει όμως τα εφόδια για να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες και προκλήσεις.

Αναφερόμενος στην παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών του ΕΑΠ, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. τόνισε ότι εφαρμόζεται ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρότυπο, και έχουν υιοθετηθεί σημαντικές καινοτομίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών (π.χ. ο ενιαίος ψηφιακός χώρος κ.ά.).

Επίσης, τόνισε ότι το ΕΑΠ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας μειώνοντας δύο φορές μέχρι σήμερα την οικονομική συνεισφορά όσων παρακολουθούν τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΠ, καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην μελλοντική σταδιοδρομία των νέων κατόχων Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις