Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Το 60% των δικηγόρων αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές!

Δυτική Ελλάδα: Το 60% των δικηγόρων αδυν...

Έρωτηση στην Βουλή

Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Θανάσης Νταβλούρος και άλλοι 23 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση, Αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου με την οποία προτείνουν ρύθμιση και επανακαθορισμό ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων προς το ΕΤΑΑ.

Στην ερώτηση, με την οποία ζητούνται οι παρεμβάσεις των τριών υπουργών, σημειώνονται τα εξής:

«Tο 60% των δικηγόρων της περιοχής μας (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) δεν κατέβαλλαν στο ΕΤΑΑ το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών. Ανάλογη είναι η κατάσταση, και στο σύνολο των δικηγόρων της χώρας. Σχεδόν όλοι έχουν οφειλές και από προηγούμενα χρόνια. Κάθε χρονιά που περνάει αφενός μεν όλο και περισσότεροι Δικηγόροι, κυρίως νέοι, αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αφετέρου συσσωρεύονται δυσβάσταχτα ποσά από προηγούμενα έτη, με αποτέλεσμα εύλογα να οδηγούνται σε αδιέξοδα. Όπως γίνεται αντιληπτό είναι αναγκαίο να προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση των οφειλών των δικηγόρων προς το ΕΤΑΑ στην οποία να προβλέπεται, ότι:

«Οι κάθε είδους ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΕΤΑΑ (πρώην ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ) των μελών του Ταμείου, είτε προέρχονται από ασφαλιστικές εισφορές, είτε από άλλη αιτία (π.χ. δάνεια προς νέους επαγγελματίες δικηγόρους, δάνεια προς σεισμόπληκτους ή πυρόπληκτους δικηγόρους κ.λπ.), υπάγονται στις ρυθμίσεις του άρθρου 21 & 1 εδάφιο β’ του νόμου 4038/2012 όπως αυτό έχει τροποποιηθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο παραπάνω άρθρο. Στην περίπτωση των ληξιπρόθεσμων δανείων, οι στο νόμο αναφερόμενες κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις αφορούν τους τόκους υπερημερίας των δανείων αυτών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις