Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Τσίπρας: Η αξιολόγηση στο Δημόσιο είναι όχημα απολύσεων

Αλ. Τσίπρας: Η αξιολόγηση στο Δημόσιο εί...

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

«Η συγκυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα και να δημιουργήσει μία δημόσια διοίκηση που θα απεμπλακεί από το πελατειακό κράτος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Όπως επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει έναν δημόσιο τομέα που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αναπαράξουν και να διευρύνουν την ίδια πελατειακή αντίληψη, την κομματική αντίληψη που δημιούργησε τις σημερινές στρεβλώσεις.

Να αναπαράγουν και να διευρύνουν ένα κομματικό Δημόσιο, ένα πελατειακό Δημόσιο, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες».

Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι το όχημα, όχι για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά είναι το όχημα προκειμένου να εκδιώξουν από τον δημόσιο τομέα όσους δημόσιους λειτουργούς δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις, όσους δημόσιους λειτουργούς δεν πειθαρχούν στη στενή παλαιοκομματική αντίληψη της υπηρέτησης της μνημονιακής πολιτικής».

Σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

«Η απόφαση για την κατάργηση, στην ουσία, του δικαιώματος στην απεργία είναι μία απόφαση που μας βρίσκει καθολικά αντίθετους. Το ιερό δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Καμία εκτελεστική ή δικαστική εξουσία δεν δικαιούται να καταστρατηγήσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες και ας το γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να το αφαιρέσουν με μία απόφαση δικαστηρίου».

«Θα υπάρξει ένα ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για τη διεκδίκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε εργαζόμενου στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα στην απεργία και τη διεκδίκηση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις