Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η σπουδαία Αμερικανίδα χορογράφος Rebecca Lazier στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας αυτή την Πέμπτη

Η σπουδαία Αμερικανίδα χορογράφος Rebecc...

Θα παρουσιάσει την παράσταση της «Coming Together/ Attica»

Μία σπουδαία χορογράφος από τη Νέα Σκωτία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που έχει διδάξει και στην σχολή Juliard της Ν. Υόρκης, σηματοδοτεί με την εμφάνιση της  το βράδυ (9.30) της Πέμπτης 24 Ιουλίου 2014, στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας για φέτος.

H  Rebecca Lazier έρχεται  - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - για να  παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο COMING TOGETHER / ATTICA δίνοντας το παρών  στον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης. Η παράσταση της που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους φίλους του χορού, αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την πρεσβεία των ΗΠA στην Αθήνα.

Μια παρουσίαση η οποία αποτελεί αναφορά στο μουσικό έργο του Rzewski, Coming Together που δημιουργήθηκε το 1971 εμπνευσμένο από την εξέγερση  των φυλακισμένων στις φυλακές Attica στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με το αίτημα να αναγνωριστεί το δικαίωμά τους να τους φέρονται «ως ανθρώπινα όντα».

Οι διαδηλώσεις είχαν βίαιο τέλος με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες και από την πλευρά των φυλακισμένων και από εκείνη των δεσμοφυλάκων.

Το μουσικό έργο Attica είναι στην ουσία η συνέχεια του Coming Together, και μια νέα ματιά στην ιστορία αυτής της εξέγερσης μετά την λήξη της,

Η Rebecca Lazier εντυπωσιάστηκε κι εμπνεύστηκε από το μουσικό έργο του Rzewski χωρίς να γνωρίζει την ιστορία στην οποία αναφέρεται το έργο αυτό.  Μαθαίνοντας περισσότερα για τις λεπτομέρειες της μουσικής σύνθεσης, άρχισε να εργάζεται σε μια χορογραφική δομή αντίστοιχη της μουσικής – αυτό που ο συνθέτης αποκαλεί «τετραγωνισμό» με την σταδιακή πρόσθεση και αφαίρεση μουσικών ενοτήτων.

Η προσπάθεια της Lazier ήταν να δώσει χορευτική δομή στη μουσική και να προσκαλέσει το κοινό να βρει τα δικά του νοήματα πάνω στις έννοιες του εγκλεισμού, της απομόνωσης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και της κοινωνικής αλλαγής.

Η Rebecca Lazier πραγματοποίησε με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας της και ένα masterclass σήμερα στον χώρο του Dancarte της Τατιάνας Λοβέρδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Χορογραφία: Rebecca Lazier

Χορευτές: Asli Bulbul,  Pierre Guilbault, Jennifer Lafferty, Rashaum Mitchell, Christopher Ralph και Silas Riener

Μουσική εκτέλεση από το συγκρότημα Newspeak

Φωνή: Mellissa Hughes

Βιολί: Caleb Burhans

Keyboard: James Johnston

Κιθάρα: Taylor Levine

Drums: David T. Little

Κλαρινέτο: Eileen Mack

Τσέλο: Brian Snow

Percussion: Peter Wise

Σχεδιασμός Φώτων: Davison Scandrett

Σχεδιάστρια κουστουμιών: Mary Jo Mecca

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ – ΑΜΕΑ – ΑΝΕΡΓΟΙ 10€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ DISCOVER

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ 38ο & 14’, στην οδό Κολοκοτρώνη

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ.

Eκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

*H Aμερικανίδα χορογράφος παρουσίασε την παράσταση της Coming Together/Attica και στην Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών στις 21 Ιουλίου 2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture