Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η Βέφα Αλεξιάδου και η κόρη της Αλεξία ήρθαν στο 7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού & Ελιάς στην πλατεία παραλίας Ελαιώνα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η Βέφα Αλεξιάδου και η κόρη της Αλεξία ή...

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου

Στα δύο “ευλογημένα” προϊόντα της γης της Αιγιάλειας, στην ελιά και το ελαιόλαδο, ήταν αφιερωμένο το περασμένο σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου 2014, καθώς πραγματοποιήθηκε το 7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού & Ελιάς στην πλατεία παραλίας Ελαιώνα Δ.Ε. Διακοπτού που διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας με τη συμμετοχή της αντιδημαρχίας Διακοπτού και της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα και με τη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων.

Η γιορτή αυτή ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια από τον πρώην Δήμο Διακοπτού και στόχο έχει την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου της περιοχής μας. Ειδικά το λάδι ελιάς, το “υγρό χρυσάφι” όπως το χαρακτήριζαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μυστικά της μακροζωίας των Ελλήνων και δεν είναι τυχαία το πρώτο και πιο σπουδαίο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, που χαρίζει όχι μόνο νοστιμιά αλλά κυρίως υγεία και δύναμη.

Εκτός από τη διατροφή, το ελαιόλαδο διαθέτει ανεξάντλητες θεραπευτικές αλλά και καλλυντικές χρήσεις, γνωστές από την αρχαιότητα. Η σύγχρονη επιστήμη συνεχώς τονίζει την αναγκαιότητα ένταξης της ελιάς και του ελαιολάδου στη διατροφή μας, για την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία ασθενειών, όπως και για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Και φέτος, το Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού & Ελιάς σημείωσε μεγάλη προσέλευση από εκατοντάδες επισκέπτες, που και τις δύο μέρες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις δραστηριότητες του προγράμματος. Προσκεκλημένες ήταν οι γνωστές και αγαπημένες Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου, οι οποίες χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα με πρώτο και καλύτερο το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, δημιούργησαν “Γεύσεις Ελλάδας”, δηλαδή υπέροχες νοστιμιές και μοιράστηκαν με το κοινό συμβουλές και μυστικά μαγειρικής. Είναι αξιοσημείωτο πως οι κυρίες Αλεξιάδου συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο Φεστιβάλ, εκφράζοντας τη μεγάλη τους χαρά για ανάλογες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και προβάλλουν τα ντόπια προϊόντα.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα, με την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Βασιλική Κούσκουρη να καλωσορίζει το κοινό κάνοντας μια μικρή αναφορά στη μεγάλη σημασία της χρήσης του ελαιολάδου τόσο στη διατροφή μας, όσο και για τις φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα κ. Δημόπουλο και η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια κεφάτη χορευτική παράσταση από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου, που και φέτος συμμετείχε με πάνω από 100 χορευτές του.

Το απόγευμα της Κυριακής, στο χώρο του Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Βασίλη Ζαμπούνη, διευθύνοντα συμβούλου της “Axion Αγροτική”, με θέμα τη σημασία της ποιότητας για το ελληνικό ελαιόλαδο. Μάλιστα, η ομιλία είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Ζαμπούνης συνομίλησε με το κοινό και τοποθετήθηκε σε σχετικές ερωτήσεις.

Ακολούθησε η δημιουργία “Γεύσεων Ελλάδας” από τις κ.κ. Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική από ορχήστρα.

Σημειώνεται πως και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ, η πλατεία παραλίας Ελαιώνα φιλοξένησε εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών με εκλεκτά προϊόντα, όπως και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα την ελιά.

Μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαιώνα κ. Δημόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την Αιγιάλεια, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεράσιμος Φεσσιάν, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Σωκράτης Μαυρίδης με την γενική γραμματέα κα Μάρθα Σκούντζου, ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος και ο διευθυντής της ΠΕΣ κ. Μιλτιάδης Σταυρόπουλος κ.α.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημοσίως τον μέγα χορηγό του φεστιβάλ που ήταν το φυσικό μεταλλικό νερό “Αύρα”, καθώς και τους χορηγούς που ήταν οι εξής: Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, Άνθη-Φυτά "Μανώλια", Ξενώνας "Γιογκαράκης", Ξενοδοχείο “Afrika”, Βασίλης Μουστής, Ψυκτικός Βασίλης Κοσμογιάννης, Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου, Σωματείο Ταξί Αιγιαλείας-ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ, Ελίκη Ανακυκλωτική ΕΠΕ, Εστιατόριο "Refrain by Stratos", Εστιατόριο "Ανεμόεσσα", Καφέ-εστιατόριο "Ρηγόπουλος", Εστιατόριο Remezzo, φυτώριο "Ζαφειρόπουλος", Delicatessen Τασία Γκραικιώτου και Agora cafe, καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Ελαιώνα, δηλαδή τον πρόεδρο κ. Γιάννη Δημόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Χριστοδούλου και το μέλος κ. Βασίλη Τζαβάρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View