Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα δροσιστικό ταξίδι στη νότια Γαλλία επιφυλάσσει η νέα ταινία "Το Καλοκαίρι της Ζωής μας" με τον Ζαν Ρενό

Ένα δροσιστικό ταξίδι στη νότια Γαλλία ε...

Βγαίνει 24 Ιουλίου στις Ελληνικές αίθουσες

Είστε έτοιμοι για ένα δροσιστικό ταξίδι στη μαγευτική Νότια Γαλλία; Aυτό αναφέρει το δελτίο Τύπου της κινηματογραφικής εταιρείας διανομής Odeon σχετικά με την Γαλλική ταινία «Avis de Mistral – Το Καλοκαίρι της Ζωής μας» σε σκηνοθεσία της Ροζ Μπος που θα κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014.

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο αξιόλογος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ρενό, ο οποίος είναι δημοφιλής και στη χώρα μας, την Ελλάδα.

Και ποιος δεν έχει ζήσει έντονες καλοκαιρινές διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά… Γεμάτες εκπλήξεις και έντονα συναισθήματα που μας χαράσσονται για πάντα στο μυαλό σαν γλυκές αναμνήσεις αγάπης και ξεγνοιασιάς. Στο «Καλοκαίρι της Ζωής μας», ο Ζαν Ρενό συναντά και πάλι τη Ροζ Μπος, μετά την ταινία «Νύχτα Που Χάθηκαν τα Αστέρια», μόνο που αυτή τη φορά δεν έχει να τα βάλει με τους Ναζί αλλά με τα εγγόνια του, τα οποία αναμένεται να του κάνουν τη ζωή μαρτύριο!

Η Λέα, ο Αντριάν και ο μικρός τους αδερφός, ο γλυκύτατος και πανέξυπνος Τεό ο οποίος έχει γεννηθεί με κώφωση, είναι καταδικασμένοι να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα ερημικό χωριό της Προβηγκίας. Ο λόγος: οικογενειακές αναταράξεις! Η οικογένεια του ξεροκέφαλου παππού Πολ (Ζαν Ρενό) και της γιαγιάς, ειρηνοποιού, Ιρέν (στον ρόλο η ηθοποιός Άννα Γκαλιένα), βέβαια, δείχνει να έχει φάει τις οικογενειακές αναταράξεις με το κουτάλι, σε βαθμό που το κάθε της μέλος έχει μάθει πλέον να ζει μ’ αυτές.

Η κόρη τους, και μητέρα των τριών παιδιών, δεν έχει μιλήσει με τον πατέρα της εδώ και αρκετά χρόνια. Τσακωμένη από καιρό και αποκομμένη πλήρως από τη ζωή του, η Εμιλί δεν έχει καταφέρει ποτέ να ταξιδέψει με τα παιδιά της στο πατρικό προκειμένου να γνωρίσουν τον παππού τους, Πολ. Ο Πολ από την άλλη εξίσου ξεροκέφαλος και πεισματάρης, όπως άλλωστε και η κόρη του, δεν επεδίωξε να ακολουθήσει ποτέ του τη σύζυγό του στις οικογενειακές διακοπές με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας - την κόρη, τον γαμπρό και τα εγγόνια του.

Έτσι, όταν η Εμιλί μείνει εντελώς ξαφνικά ολομόναχη στη ζωή, φρεσκοχωρισμένη και αναγκασμένη να σταθεί στα δικά της πόδια για να καταφέρει να μεγαλώσει τα παιδιά της, θα ζητήσει από τους γονείς της να τη βοηθήσουν, περνώντας απλά ένα καλοκαίρι με τα εγγόνια τους.  Τα παιδιά, τα οποία μια μέρα πριν την αποχώρησή τους για το χωριό μαθαίνουν ότι ο μπαμπάς τους πρόκειται σύντομα να τους εγκαταλείψει, δεν έχουν χειρότερη επιλογή από το να εγκλωβιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο ερημικό σπίτι ενός γέρο-περίεργου, παντελώς άγνωστου, ψυχαναγκαστικού ελαιοπαραγωγού.

Μέσα στις πρώτες εικοσιτέσσερις ώρες από την άφιξή τους στην «εξοχική φυλακή» οι σχέσεις παππού –εγγονιών ανατινάζονται! Το χάσμα γενεών δείχνει ξάφνου απροσπέλαστο και οι ελπίδες για ειρηνική συνύπαρξη σχεδόν μηδενίζονται. Παράλληλα όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει, οι πειρασμοί γύρω από τα μέλη της οικογένειας αυξάνουν και τότε, εντελώς αναπάντεχα, το ταραχώδες παρελθόν του παππού και της γιαγιάς έρχεται στην επιφάνεια για να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Πως θα διατηρηθούν άραγε οι ισορροπίες στο εσωτερικό του σπιτιού, σ’ αυτό το βασανιστικά ατελείωτο, καυτό καλοκαίρι, δίχως να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ο Ζαν Ρενό γεννημένος, το 1948, στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου από Ισπανούς γονείς, έχει τύχει ευρείας εκτίμησης και από το Αμερικανικό και διεθνές κοινό, αφού πήρε μέρος σε blockbuster φιλμ, όπως τα "Mission Impossible", "Godzilla", "The Professional" και "Ronin". Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης στις ταινίες «Ο Τίγρης και το Χιόνι», «Η Αυτοκρατορία των Λύκων», «Πορφυρά Ποτάμια», «Τρελή Καταδίωξη στην Κορσική», "French Kiss", "Leon", "Nikita" και στην τηλεοπτική σειρά “Jo”. Αναμένεται να τον δούμε στις ταινίες: “Hector and the Search for Happiness” και “The Way of the Eagle”.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture