Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συνεχίζεται απόψε ο "Κινηματογράφος για παιδιά και για όλη την οικογένεια"

Πάτρα: Συνεχίζεται απόψε ο "Κινηματ...

Στο σινέ Κάστρο , στο Ρίο

Με το φιλμ "Brave" συνεχίζεται απόψε στις 9 μ.μ., στο σινέ Κάστρο στο Ρίο, το πρόγραμμα "Κινηματογράφος για παιδιά και για όλη την οικογένεια".

Σκηνοθεσία:Μαρκ Αντριους

Σενάριο:Μπρέντα Τσάπμαν

Χώρα παραγωγής:Αμερική

Ετος παραγωγής:2012

Γλώσσα:μεταγλωττισμένο
Κατηγορία:κινούμενα σχέδια
Διάρκεια:93’

Το Brave, είναι αναμφισβήτητα αυτό που δηλώνει ο τίτλος της,  μια θαρραλέα παραγωγή κινουμένων σχεδίων που τολμάει να παραδώσει,για πρώτη φορά στην ιστορία του στούντιο, τα σκήπτρα του πρωταγωνιστικού ρόλου σε ένα ατίθασο κορίτσι με φλογερό μαλλί και ταμπεραμέντο.
Στα Σκοτσέζικα όρη, ζει η Μερίντα, η πριγκίπισσα ενός βασιλείου με βασιλιά τον Φέργκους και βασίλισσα την Έλινορ. Μια κόρη που αψηφά τους νόμους αλλά και δεινή τοξότρια, η Μερίντα θα αρνηθεί ένα ιερό έθιμο και θα φέρει αναστάτωση στη χώρα. Σε μια προσπάθεια της να φέρει τα πράγματα σε ηρεμία, θα συμβουλευτεί μια γηραιά σοφή γυναίκα, η οποία θα της εκχωρήσει ένα βαρύ θέλημα.

Tο πρόγραμμα «Κινηματογράφος για παιδιά…και για όλη την οικογένεια» έγινε οκτώ χρονών και συνεχίζει την πορεία του στηριζόμενο στην ποιότητα του στην αγάπη των παιδιών και την δική σας.

Αριστουργηματικές ταινίες και κινούμενα σχέδια, που απευθύνονται στα παιδιά και σε όλη την οικογένεια, στον μοναδικό πλέον εναπομείναντα θερινό κινηματογράφο της περιοχής μας το Σινέ Κάστρο στο Ρίον. Ταινίες βραβευμένες, ταινίες που σίγουρα έχουν συγκινήσει μικρούς αλλά και μεγάλους.

Το θερινό σινεμά – τόπος απόδρασης και ονειρικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους, θεσμός αλλά και θέλγητρο μοναδικό στην χώρα μας, είναι συνδυασμένο με τις μυρωδιές και τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού και συνταιριάζει πολλές φορές την ψυχαγωγία της ποιοτικής κινηματογραφικής εμπειρίας με την εκπαίδευση.

Οι προβολές ξεκινούν την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στο «Σινέ Κάστρο» στο Ρίον και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9:00 το βράδυ, μέχρι τις 28 Αυγούστου 2014.

Το αφιέρωμα «Κινηματογράφος για παιδιά…και για όλη την οικογένεια» στοχεύει να μεταδώσει στους μικρούς λάτρεις του κινηματογράφου, με τον πιο ευχάριστο ή και συγκινητικό κάποιες φορές τρόπο, ερεθίσματα για τη φιλία, την ισότητα, τον αντιρατσισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις, την προσπάθεια να επιτύχουν σε ένα στόχο, το περιβάλλον και τη ζωή. Και ο ιδανικότερος τρόπος για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα παιδικά χαμόγελα, την παιδική συγκίνηση και την αγνότητα των μικρών θεατών. Μέσα από τον όμορφο κόσμο των ταινιών τα παιδιά απελευθερώνουν και προάγουν τη φαντασία τους, ανοίγουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και έτσι καθίστανται ικανά να υποδεχτούν το μέλλον με αγάπη, αισιοδοξία και αγωνιστική επιμονή.

Παράλληλος στόχος του προγράμματος είναι η προσπάθεια διατήρησης της ύπαρξης των θερινών σινεμά - στην περιοχή μας λειτουργεί πλέον μόνο ένα - και εκείνης της υπέροχης αίσθησης με την εικόνα στην οθόνη να κινείται και τα αρώματα των λουλουδιών κάτω από τον έναστρο ουρανό. Άλλωστε τα θερινά σινεμά, όπως θυμόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι, συμβαδίζουν με την εποχή της ξενοιασιάς, του ονείρου, του καλοκαιριού, της χαράς, της μυρωδιάς του γιασεμιού, του ρομαντισμού, που σκορπίζεται σπάταλα στους ψιθύρους της νύχτας. Είναι η προσωρινή φυγή από την σκληρή πραγματικότητα, το πιο ανέξοδο αλλά και το πιο συναρπαστικό ταξίδι στο όνειρο.

Οι νύχτες της Τρίτης και της Πέμπτης, στο μοναδικό πλέον θερινό σινεμά της περιοχής μας, θα ξεχειλίσουν από τα χρώματα και τις μουσικές, που θα ξεπηδήσουν από τη μεγάλη οθόνη και θα κατακλύσουν  μικρούς και μεγάλους θεατές με αισθήματα χαράς και συγκίνησης. Θα αποτελέσουν παράθυρο στην φαντασία των παιδιών και στην χαμένη αθωότητα των μεγάλων.

Οι ταινίες είναι επιλεγμένες με εξαιρετική φροντίδα και προσοχή ώστε να αποτελούν μηνύματα για τα παιδιά και την μελλοντική συμμετοχή τους στη ζωή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture