Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η Κοινο_Τοπία διέσχισε τη γέφυρα υπό το φως του φεγγαριού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η Κοινο_Τοπία διέσχισε τη γέφυρα ...

Ακολούθησε βραδιά ψυχαγωγίας με την κομπανία του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά διάσχισης της γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο, από την Κοινο_τοπία www.koinotopia.gr

"Όπως αναφέρει η Κοινο_τοπία, "πάνω από 200 συμπολίτες προσήλθαν στο σημείο εκκίνησης στο δυτικό κλιμακοστάσιο στο Ρίο και αφού πληροφορήθηκαν το πλαίσιο εξέλιξης της βραδιάς από τον εκπρόσωπο της Κοινο_ΤοπίαςΑνδρέα Σπηλιώτη ξεκίνησαν τον όμορφο περίπατο λίγο πριν τη δύση. Και αφού είδαν τον ήλιο να βουτά και να χάνεται στα νερά του Πατραϊκού στα δυτικά πλησιάζοντας στο μέσον της γέφυρας, στα ανατολικά πίσω από το βουνό ξεπρόβαλε το φεγγάρι, ολόγιομο, φωτεινό, μαγνητίζοντας τα βλέμματα, και προκαλώντας ενθουσιώδεις ιαχές.

Και σαν έφτασαν στην αντίπερα ακτή βρήκαν το πιο ωραίο σημείο, εκεί που το οπτικό πεδίο του ανθρώπου μπορεί να χωρέσει τη γέφυρα λουσμένη στο μπλε φωτισμό του Σαββάτου, το κάστρο του Αντίρριου να στέκει σιωπηλός φρουρός αλλοτινών καιρών και την πανσέληνο να δημιουργεί ρομαντική διάθεση αντανακλώντας τη γέφυρα μέσα στη θάλασσα.

Τώρα ήταν η ώρα της μουσικής να βάλει την πινελιά της στη βραδιά. Η κομπανία του Πολιτιστικού κέντρου του ΟΤΕ, αποτελούμενη από τη Μαρία Μυλωνά και Φωτεινή Ζαφειράτου(τραγούδι), Κώστα Αναγνώπουλο (μπουζούκι), Βαγγέλη Πεταλά (κιθάρα), Σωτήρη Δημητρόπουλο(μπουζούκι), Σωτήρη Τασσόπουλο (τραγούδι-κρουστά) και Βασίλη Γρηγορόπουλο (τραγούδι-φυσαρμόνικες) με τις μελωδίες της παρέσυρε τους συμμετέχοντες να σιγοτραγουδήσουν, να χορέψουν, να νοσταλγήσουν, να χαρούν, να ξεχαστούν, να νιώσουν… όλα αυτά δηλαδή που έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας... και να από το πουθενά μια νύφη και ένας γαμπρός, που ήρθαν να φωτογραφηθούν με φόντο τη γέφυρα… χειροκροτήματα, επευφημίες, ευχές και το παραδοσιακό τραγούδι τους ‘‘Σήμερα γάμος γίνεται’’ να τους το τραγουδούν όλοι οι παρευρισκόμενοι και η κομπανία.

Κάτι το περπάτημα, κάτι το περασμένο της ώρας, κάτι κάποιες μυρωδιές ψητού οδήγησε αρκετούς σε κοντινές ταβερνούλες λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μετά όλους να ξαναπερνούν το αυλάκι για ένα ποτό στο Ρίο ή για το σπίτι τους.

Από την ψυχαγωγική βραδιά δεν έλειψαν και τα μηνύματα εκ μέρους της οργάνωσηςθυμίζοντας ότι συνεχίζεται από την Κοινο_Τοπία η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η δράση για την προστασία από την ηχορρύπανση, η καμπάνια για την αποτροπή της διασποράς μικροπλαστικών στις ελληνικές θάλασσες και για την υγιεινή κολύμβηση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις